Coronita aperitiv
8 iulie 2017, ora 11:00, in categoria Bucataria traditionala romaneasca, MIHAELA DOBRESCU
Pentru Saptamana Barbatilor care Gatesc.
Usor de facut, putina indemanare la aranjat, atat trebuie.
Foarte aratoasa si foarte buna.
INGREDIENTE
- 20 felii paine toast
- 100g salam crud uscat
- 150g sunca presata
- 150g sunculita de porc
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 1 ardei galben
- 1 ceapa rosie mare
- 5-6 fire ceapa verde
- 1 rosie mare
- 250g cascaval feliat Delaco
- 250g cascaval Delaco ras
- 2 oua
- 2 linguri lapte
- 25g unt
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE RETETA Coronita aperitiv:
Se unge o tava rotunda cu unt.
Se pune in mijloc un pahar si de jur imprejur se aranjeaza feliile de paine.
Diamertul tavii trebuie sa fie ales in asa fel incat sa fie cat doua felii plus diametrul paharulul.
Dupa aranjarea feliilor se scoate usor paharul si se pune in locul lui o felie de paine rulata rotund.
Toate ingredientele trebuie sa fie feliate si cascavalul (250g) ras.
Se pun intre felii cate o felie de cascaval.
Alternativ am pus cate o felie de salam si una de sunca.
Tot alternativ am pus o felie de ceapa, pe sunca, si o felie de rosie, pe salam.
Ardeiul l-am pus intre fiecare felie alternand culorile.
Cu sunculita am completat spatiile ramase libere intre fiecare felie.
Si in mijlocul gol am pus niste fasii de sunca si ardei.
Se bat ouale cu laptele, si cu o pensula, se ung feliile de paine din abundenta.
Se presara ceapa verde peste tote feliile.
Se presara si cascavalul ras pe toata coronita din abundenta.
Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.
La mine s-au inclinat putin feliile de paine in cuptor, dar tot a fost aspectuasa.
Cand cascavalul este topit si coronita rumenita frumos este gata.
Portiile se rup pur si simplu din coronita si se servesc.
Este buna calda si rece.
Pofta Buna!
SURSA: bucataras.ro AUTOR: Mihaela Dobrescu