Constructie romaneasca din lemn, apreciata in toata lumea

7 martie 2015, ora 14:16, in categoria Diverse

Denumirea de ” Casa Soleta” a primit-o de la un grup de specialiști ce au si inventat-o, din cadrul Fundației Justin Capră al cărui coordonator este Cătălin Butmalai. Informatii despre aceasta construcție au ajuns deja in mai multe publicati de peste hotare ( printre cele mai citite bloguri, presa scrisa din mai multe tari) starnind interesul multor specialisti dar si a persoanelor ce vor sa locuiasca in astfel de constructii. Anul viitor, in Londra va fi ridicata o astfel de casa.

Daca forma exterioara vi se pare ceva inedit si interesant, este bine sa stiti ca interiorul este la fel de ofertant din punct de vedere a ambientului dar si al organizarii. Printre noutati, dulapul din living ce tine si loc de scara prin care ajungi la etaj, accesoriile din bucatarie perfect organizate..

In afara de aspectul inedit, inventatorii acestei case au tinut cont si de o cerinta de ultima ora, cea a consumurilor reduse de enegie asa ca reusim cu o astfel de constructie sa mentinem mediul curat si ce e foarte important, facturi reduse la intretinere. Nu doar intretinerea casei ne costa mai putin ci si constructia ei prin solutiile adoptate: fundatia nu este cea clasica din beton ci din busteni, forma si acoperisul mansardat care este facut sa si colecteze apa de ploaie pentru a fi folosita pentru spalat. Rezervorul de apă ca și boilerul sunt îngropate pentru a economisi din spațiul interior, iar sistemul de ventilatie este foarte bine mascat in structura casei ducand la o eficienta maxima in asigurarea unui climat placut la interior.  Hota, spre exemplu, nu doar că absoarbe aburii de la gătit, dar este integrata  intr-un sistem sistem dotat cu schimbător de căldură ce recuperează căldura din aburi și o bagă în instalația de încălzire a casei, in exterior ajungand doar aer nepoluat.

Dotari suplimentare ca de exemplu panourile solare si o mica eoliana, produc energia electrica ce alimenteaza instalatiile din casa.

Suprafața casei este de 48 de metri pătrați, iar  spațiul de la mansardă are 9 metri pătrați si cu toate acestea, casa are un interior foarte aerisit, luminos chiar si in zilele mai inorate, dar ce este foarte interesant este ca aceasta suprafata poate fi extinsa cu module similare, personalizata nevoulor fiecaruia exact ca intr-un joc de lego.Probabil ca imaginile prezenta va vor determina sa va ganditi serios la o astfel de constructie, asa ca daca doriti informatii suplimentare inclusiv in legatura cu costurile unei astfel de case, accesati site-ul soleta.ro

Sursa foto Adela Parvu                                                   Autor : Octavian Sandulescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: