Conopida cu Ciuperci
6 septembrie 2014, ora 16:00, in categoria Diverse
Ingrediente:
0,5 – 1 kg conopida, 250 g ciuperci, 1 lingura faina, 2 linguri ulei (sau unt), 1 cana lapte, 1 galbenus, 1 lingura branza rasa, sare.
Mod de preparare:
Conopida se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare (cam 20-30 de minute). Cand este gata, se scoate din apa, se desface in buchetele si se pune la scurs.
Ciupercile se spala, se curata si se taie in feliute fine, apoi se inabusa intr-o lingura de ulei.
Separat, se prepara un sos alb: intr-o lingura de ulei se prajeste faina. Cand aceasta s-a ingalbenit, se stinge cu laptele (eventual si cu cateva linguri din zeama in care a fiert conopida).
Intr-o tava (de preferat din sticla termorezistenta), bine unsa, se pune un strat de conopida (1/2 din cantitate), apoi ciupercile si deasupra restul de conopida. Deasupra se toarna sosul alb in care s-a batut si galbenusul de ou crud dupa ce sosul s-a racit, si se presara branza rasa.
Tava se pune la cuptor la foc potrivit pana ce se rumeneste. Se serveste calda.
Dupa bucatarii cu experienta, secretul acestui preparat consta in folosirea unei linguri de unt proaspat, care se pune in tava cu conopida, atunci cand aceasta se pune la cuptor.
SURSA: magiagustului.ro AUTOR: Mihaela Dobrescu