Compatibilitate sau puterea de autoregasire?

5 aprilie 2021, ora 13:00, in categoria Dezvoltare personala, Sertarul cu creatii

 

Autor : Yin -Yang *****A existat initial un Adam si Eva, prin ei Dumnezeu construindu-ne pe toti la fel, cu dorinta a avea pe cineva alaturi, uniti in raiul iubirii si perfectiunii ca mai apoi sa ne arunce pe pamant, ….despartiti… impunandu-ne a ne cauta singuri perechea potrivita…..

Privim in jur,….. femei singure,….. barbati singuri,…. divorturi, neintelegeri, frustari…..DE CE?  Singuratatea ne obliga a invata sa luam decizii singuri, sa ne asumam ce am decis, sa ne redescoperim nevoile, sa redimensionam asteptarile vis-a vis de persoana compatibila. Femeile se indragostesc de ce li se spune, de ce aud, in timp ce barbatii percep iubirea in ceea ce vad. Traim timpul cand balansul afectiv este dat, intretinut, amplificat, de cele mai multe ori, de repere nonvalorice ( caii putere ai masinii si open mind-ul sexual, dimensiunea bicepsilor proportional cu marimea silicoanelor si inaltimea tocurilor, numarul tatuajelor si zerourile din pretul posetelor).

Perceperea acestei „normalitati” ne-a invadat, bombardat, erodat, dezumanizat, indepartandu-ne de la adevaratele valori ce trebuiesc redescoperite, apreciate, respectate, multiplicate in reintregirea elementelor de compatibilitate:

-       afinitatile intelectuale date de inteligenta, educatie, cultura, studii, experienta de viata, varsta - 

-       inteligenta emotionala data de capacitatea de a percepe vibratia, rafinamentul de acordare elevata a trairii sub toate formele sale (natura, muzica, dans,copii, soare, durere, bucurie, sex, privire, euforie, entuziasm, credinta in Dumnezeu). Toti oamenii care au un anumit nivel de educatie emotionala…. cu cat nivelul este mai ridicat cu atat si calitatea trairilor este mai mare. Aportul emotional hraneste iubirea care e naturala, in interiorul fiecaruia dintre noi, simpla. Ea  nu se cladeste pe valori fabricate, nu se negociaza, nu se cumpara, nu poate fi mituita. Doi oameni cu aceleasi rezonante emotionale sunt ca doua acorduri intr-o melodie – se amplifica reciproc, se impulsioneaza, ating frenezia.

-       relationarea in stilul de viata dorit de fiecare, intelegerea comunicarii verbale si nonverbale, acceptarea personalitatii fiecaruia, perceptia intuitiva, impartasirea obiceiurilor, acceptul asupra familiei si prietenilor, sustinerea procuparilor ocupationale, incurajarea evolutiei spirituale si materiale.

 Ca sa pastrezi o femeie buna trebuie sa fii un barbat intelept si elevat emotional. Ca sa ai langa tine un barbat bun trebuie sa fii o femeie cu multiple valori sufletesti. Nu este de vina soarta cand nu gasim ceea ce ne dorim, ci exista doar o disfunctionalitate de proiectie a Eu-lui asupra jurului. Noi trebuie sa construim „jurul”, sa aducem normalitatea in relatiile interumane prin regasirea pacii interioare, prin reevaluarea valorilor aduse in impreuna.

Doamne daruieste-mi puterea sa schimb ce pot schimba, curaj sa accept ceea ce nu pot schimba, intelepciunea sa discern intre ele!

 Tu ce parere ai?  Compatibilitatea vine de la sine ?

Ce e mai important:compatibilitatea sau potrivirea de caracter?

Cum recunosti ca e persoana ce ti se potriveste?  

 

… hai sa stabilim impreuna etalonul de normalitate….

 

Autor : Yin – Yang  

 Foto: horoscopurania.ro, lovendal.ro,

succesulpe.wordpress.com,adevarurilevietii.net,damaideparte.ro

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: