O idee pe săptămână – Comoara (I)

19 mai 2017, ora 10:47, in categoria Dezvoltare personala

Dacă cineva ar spune cuiva “sub curtea ta se află o comoară”, persoana în cauză cel mai probabil că se va apuca să sapeîn curte după comoară. Aceasta nu este o glumă.

Dr. Robert Anthony face asocierea între comoară – monezi de aur şi idei şi spune în felul următor: majoritatea oamenilor au în adâncul minţii un cufăr plin cu bani de aur – idei bune. O mare parte din aceştia nu îşi gestionează comoara aşteptând să vină norocul peste ei sau să cadă bani din cer.

Dar dacă ideile bune sunt dezvoltate şi aduse în planul realizării lor, omul va fi mult mai câştigat decât dacă ar câştiga premiul cel mare la loto. Ideile bune sunt în spatele tuturor giganţilor din lumea întreagă. În spatele internetului se află o idee bună –sau mai multe – care a fost realizată şi datorită căreia astăzi activitatea umană este mult înlesnită.

Dacă inventatorii ar fi aşteptat premiul cel mare la loto, şi poate l-ar fi câştigat, s-ar mai fi bucurat ei oare de asemenea realizări care i-au făcut celebri pe întreg mapamondul? Mă tem că nu.

A nu dezvolta aceste idei înseamnă a ne refuza capacitatea noastră creatoare. Nu doar artiştii şi arhitecţii creează. Toţi oamenii pot creea câte ceva, după priceperea şi talentul lor, după harul dat de Dumnezeu fiecăruia. Să căutăm aşadar comoara care se află în noi şi să îi dăm o bună şi rodnică întrebuinţare.

 

 

Sursa:

Dr. Robert Anthony, 50 de idei care îţi vor schimba viaţa

 

 

Autor: Maria Ştefanian

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: