Ciorbă de crap cu suc de roşii

3 martie 2015, ora 12:00, in categoria Bucataria traditionala romaneasca

 

Ingrediente

  • 500 g file de crap
  • 500 ml suc de roşii
  • 1 lămâie
  • 5-6 cartofi
  • 3-4 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 2 lingurite ulei de măsline
  • 2-3 fire leuştean

Preparare

1. Peştele se pune la fiert la foc mic, în apă cu sare şi 2 linguriţe de ulei. După ce a început să fiarbă, se ia spuma şi se lasă la foc mic, timp de 15 minut

2. Separat, se curăţă zarzavaturile, ceapa se taie mărunt, morcovii, rondele, ardeiul, fâşii subţiri şi cartofii, cubuleţe. Toate se pun la fiert iar bucăţile de crap se scot şi se lasă în sită să se scurgă.

3. După ce au fiert şi zarzavaturile, se pune sucul de roşii şi zeama de la 1-2 lămâi, dacă este nevoie. Se condimentează cu sare şi puţin piper şi se lasă să mai dea în 2-3 clocote.

4. La sfârşit, cu 2-3 minute înainte de a opri focul, se pun bucăţile de crap şi se ornează cu verdeaţă, cu leuştean verde şi cu rozmarin.

SURSA:retete.unica.ro                            AUTOR: Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: