Ciocolata neagra, un medicament dulce

2 decembrie 2014, ora 09:31, in categoria Sfaturi utile

 

Ciocolată neagră este un veritabil medicament dulce cu infinite beneficii pentru sănătate, în general, şi în mod special pentru inimă şi pentru psihic.

Modul în care ciocolată neagră aduce beneficii pentru sănătate a fost descifrat recent de oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din Louisiana. Bacteriile bune din intestine – bifidobacteriile şi lactobacilii – sunt mari amatoare de ciocolată neagră. Consumând ciocolată neagră aceste bacterii se înmulţesc, lucru ce ajută la producerea unor substanţe cu acţiune puternic antiinflamatoare, naturală.

Mai mult ciocolata neagra blocheaza dezvoltarea unor bacterii dăunătoare Clostridium şi E.coli. Efectul benefic pe care îl are cicolata neagră se intaleaza în urma unui consum moderat de ciocolată, câteva pătrăţele mâncate zilnic sunt suficiente pentru a susţine dezvoltarea bacteriilor benefice.

Pudra de cacao, unul dintre ingredientele ciocolatei negre (dacă este în proporţie de peste 60%), conţine polifenoli antioxidanţi precum catehinele şi epicatehinele, dar şi fibre. Flavonoidele din cacao ameliorează vasomotricitatea, fixându-se asupra celulelor care acoperă vasele, ceea ce reduce presiunea arterială. În plus, aceleaşi flavonoide permit scăderea colesterolului “rău”.

Una peste alta beneficiile pe care le aduce ciocolata neagră sunt certe şi mai mult decat reală. Ceea ce trebuie să faci pentru a profita de toate aceste avantaje este să consumi ciocolată neagră în fiecare zi, dar nu mai mult de 2-3 pătrăţele. Este cu adevarat eficientă ciocolata neagră care are peste 60% cacao şi cât mai puţine ingrediente. Asta înseamnă că ciocolata eficientă contine doar unt de caco, pudră de caco, arome naturale şi zahar. Orice alt adaus strică proprietăţile pe care cicolata neagă le are.

Mai prebuie spus că beneficiile pe care le are ciocolata neagră nu se regăsesc în ciocolata cu lapte şi nici în ciocolata umplută cu creme. Cicolata albă nu are nici una din aceste calităţi regăsite în ciocolata neagră.

 

SURSA:www.stiri.com.ro                            AUTOR:Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: