Cine sunteti dumneavoastra , domnule Klaus Iohannis???Cum e posibil ca dumneavoastra, o persoana putin mediatizata pana anul trecut, putin cunoscuta romanilor, sa aveti astazi marea sansa de a deveni Presedintele Romaniei?

4 octombrie 2014, ora 01:30, in categoria Politic, Povesti de succes, Proiecte

Despre mine

M-am născut pe 13 iunie 1959, la Sibiu, într-o familie modestă de saşi transilvăneni. Deși părinții mei au emigrat în anii ’90 în Germania, eu am ales să rămân în Sibiu. Am urmat cursurile Facultății de Fizică din cadrul Universității “Babeș Bolyai” din Cluj Napoca și, începând cu anul 1983, mi-am îndeplinit visul de a mă afla de cealaltă parte a catedrei la liceul în care am studiat. Am predat la mai multe şcoli şi licee din Sibiu, inclusiv la Colegiul Național “Samuel von Brukenthal”, după care, până în anul 2000, am activat ca inspector general în același domeniu educațional care mi-a adus cele mai mari satisfacții.


Începând cu anul 1990, am devenit membru al Forumului Democrat German din România. M-am aflat la președinția Forumului timp de 12 ani, începând din 2002, iar în anul 2000, am avut onoarea de a fi desemnat drept candidat din partea FDGR la alegerile pentru Primăria Sibiului. Deși niciun sondaj nu indica asta, în luna iunie a aceluiași an, am fost ales primar al Sibiului și am continuat să reprezint prima opțiune a sibienilor la toate alegerile ce au urmat. Astăzi, sunt, în continuare, primar al orașului în care m-am născut, am crescut și mi-am întemeiat o familie, alături de soția mea, Carmen.


În mandatul meu, Sibiul a primit titlul “Capitală Europeană a Culturii”, în anul 2007 – alături de Luxemburg – și a găzduit numeroși oficiali externi – șefi de stat, înalți demnitari, ambasadori. Sibiul este, pentru mine, un univers la scară mică, este oglinda a ceea ce îmi doresc eu pentru România. Este un oraș curat, prosper și atractiv, este exemplul viu și dovada clară că se poate.

Pe 20 februarie 2013, am semnat adeziunea la Partidul Național Liberal. O zi mai târziu, colegii mei de partid au votat în unanimitate o derogare de vechime care mi-a permis să candidez la o funcție în conducerea partidului. La congresul extraordinar din luna februarie a anului trecut, am fost ales prim-vicepreședinte al PNL. Un an și patru luni mai târziu, am primit 95% din voturile delegaților la Congres din toată țara pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal.


Astăzi, în calitate de candidat oficial al Alianței Creștin-Liberale pentru alegerile prezidențiale din acest an, port o imensă onoare. Port, de asemenea, o uriașă responsabilitate – aceea de a aduce România pe drumul drept, de a o transforma într-un stat de drept autentic, prosper și demn. Îmi doresc ca fiecare român să se simtă în țara lui așa cum eu mă simt în Sibiu, ca acasă, o casă pe care o iubești și de care ești mândru.

SURSA : www.iohannispresedinte.ro       AUTOR ; Ninel Stama

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: