Cele mai ieftine destinatii pentru sarbatorile de iarna din acest an. Ce inseamna un ‘Craciun de basm cu 250 de euro’

29 octombrie 2014, ora 16:00, in categoria Turism international

 

Daca vreti sa va petreceti sarbatorile de iarna departe de casa, dar nu v-ati decis unde, trebuie sa stiti, ca anul acesta, cele mai ieftine destinatii, sunt Austria, Cehia si Bulgaria.

Exista oferte care nu depasesc 250 de euro. Daca totusi, vreti sa ramaneti in tara, puteti alege o saptamana la munte, pe Valea Prahovei sau in Poiana Brasov. Acolo costa insa, de la 400 de euro, de persoana, pentru cateva zile.

Daca nu v-ati gandit inca unde sa va petreceti sarbatorile de iarna puteti sa profitati de ofertele la biletele de avion din aceasta perioada. De exemplu un bilet de avion spre Londra, cu toate taxele incluse costa doar 95 de euro. La Milano veti pleca cu doar 70 de euro, in Bruxelles cu 100 de euro si la Dubai cu 300 de euro.

Astfel de preturi sunt valabile insa numai in cazul celor foarte hotariti: care isi platesc zborul de acum si nu au pretentie sa isi ia cu ei bagaj de cala. Cei care NU au o problema sa mearga cu autocarul, se vor bucura de un Craciun mai ieftin ca acasa.

“Craciun de basm la Viena, 6 zile hotel de 4 stele, mic dejun, transport cu autocarul 259 de euro, program similar la Praga, 225 de euro, 7 zile. Sau un program mai economic 4 zile 159 de euro la Viena”, a explicat Marius Berca, director agentie de turism.

Cu un pret similar puteti petrece o saptamana in Bulgaria, iar o saptamana la schi in Italia ajunge la 400 de euro. De revelion tarifele sunt ceva mai mari. Pentru 6 zile la Viena veti plati incepind de la 340 de euro la un hotel de 4 stele iar in Croatia de la 360 de euro. Asta in timp ce pe Valea Prahovei: un revelion costa in jur de 700 de euro, iar in poiana Brasov peste 900 de euro.

Potrivit unui studiu realizat de o agentie de turism, cei mai multi dintre romanii care si-au luat deja bilete de avion pentru perioada de Craciun si Revelion in afara tarii au ales Italia, Marea Britanie, Spania, Germania si Elvetia.

 

SURSA: stirileprotv.ro                                      AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: