Cele mai adânci lacuri din lume

7 iulie 2015, ora 14:00, in categoria Turism international

 

Cele mai adânci lacuri din lume. Fie că sunt sub-glaciare, glaciare sau endoreice, lacurile adânci sunt locuri în jurul cărora au fost construite adevărate poveşti de localnici sau oameni de ştiinţă.

Cele mai adânci lacuri din lume. Lacul O’Higgins/San Martin Lacul O’Higgins/San Martin se află în Patagonia, între Ayesen si Santa Cruz. Acest lac este numit O’Higgins în Chile şi San Martin în Argentina. Este cel mai adânc de pe continentele americane, cu o adâncime de 836 de metri. Lacul Vostok Vostok, este cel mai mare si mai adânc lac sub-glaciar cu o adâncime maximă de 899 de metri. Acesta se află sub staţiunea Vostok, a Rusiei, la 3.962 sub stratul de gheaţa din Oceanul Antarctic. Cercetatorii britanici şi cei rusi l-au descoperit în 1996. Vechimea acestui lac e estimată la aproape un milion de ani. Până în prezent nu există dovezi ca ar exista viaţă în aceasta apa, însă teoriile conspiraţioniste şi fanteziste susţin că cel mai probabil vieţuitoarele de aici au capatat însuşiri dintre cele mai ciudate, daca acestea ar exista. Cele mai adânci lacuri din lume. Marea Caspică Marea Caspică este un lac endoreic cu apa sarata, cu o salinitate de aproximativ 1,2%. Acest lac este o rămăşita a Oceanului Tethys, fiind cel ce-al treilea cel mai adânc din lume, având 1.025 de metri.Marea Caspica este foarte bogată în resurse de petrol şi gaz, valoarea valoarea fiind estimată la peste zece trilioane d edoalri. Lacul Tanganika Lacul Tanganika este trece prin mai multe state africane: Burundi,

Republica Democrată Congo, Tanzania (45%) si Zambia (41%). Este cea mai adâncă apă dulce din Africa şi a doua din lume, cu o adâncime maximă de 1.470 de metri. Lacul a fost descoperit în 1858 de către 2 exploratori britanici, Richard Burton si John Speke. Tanganika e celebru şi pentru crocodilii care pot fi găsiţi pe malurile sale, de multe ori de peste şas emetri lungime. Cele mai adânci lacuri din lume. Lacul Baikal Baikal este localizat în sudul regiunii cu acelaşi nume. Are adâncimea de 1.637 de metri, cea mai mare de pe Terra, reţinând un volum de apă mai mare decât celelalte lacuri combinate (în apele sale o cincime din apele dulci neîngheţate ale lumii). Lacul Baikal este înconjurat de munţi înalti şi paduri dese, vârsta sa fiind estimată la 25-30 de milioane de ani.

SURSA: adevarul.ro                          AUTOR: Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: