Cea mai fericită antreprenoare din România: produce 7,5 milioane de litri de vin şi şi-a făcut hotel în mijlocul viei

26 aprilie 2014, ora 00:51, in categoria Financiare, Info MLM

Oana Belu controlează Domeniile Ostrov, firmă care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 19 milioane de lei, în creştere cu circa 20% faţă de perioada similară a anului trecut, însemnând 7,5 milioane de litri de vin.

Domeniile Ostrov reprezintă brandul umbrelă sub care se comercializează gamele de vinuri ale podgoriei Ostrov, care se întinde pe 1.300 de hectare. Alături de podgoria de viţă de vie compania mai deţine aproape 500 de hectare de pomi fructiferi şi 200 de hectare de legume.

Producătorul de vinuri a înregistrat în al treilea trimestru din 2013 o creştere a cifrei de afaceri cu peste 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2012, depăşind 10 milioane de lei. Oana Belu şi fratele său, Horia Culcescu, deţin pachetul majoritar de acţiuni al companiei Ostrovit, care operează Domeniile Ostrov. Cei doi au investit anul trecut 4 milioane de euro într-un hotel cu opt camere şi un complex de vile de 16 camere, la Domeniile Ostrov.

Domeniile Ostrov sunt situate în sud-vestul judeţului Constanţa, de-a lungul malului drept al Dunării, pe terasa superioară, având o lungime de 30 de km. Expunerea dealurilor şi luciul Dunării conferă culturii viţei-de-vie condiţii foarte bune pentru ca strugurii să ajungă la maturitate deplină şi să îndeplinească toate caracteristicile organoleptice şi fizico-chimice, necesare obţinerii unor vinuri de calitate.

Sursa:
businessmagazin.ro

Autor: Maria Dumitrache

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: