Ce se intampla daca iti pui cartof crud pe frunte. EFECT EXTRAORDINAR!

23 martie 2018, ora 20:00, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Sanatate, Sfaturi utile

 

Cartoful, pe langa faptul ca este cel mai consumat aliment, este si un veritabil medicament. Leacurile care se pot prepara din el sunt multe si foarte eficiente. Probabil de multe ori v-ati confruntat cu dureri de cap. V-ati saturat sa luati medicamente? Enumeram mai jos cateva leacuri naturale pentru aceasta afectiune:

Cartof crud si ras

Se iau 3 cartofi de dimensiuni potrivite, se spala sub jet de apa si se rad cu tot cu coaja, aplicandu-se pe o bucata de panza ingusta. Aceasta se aseaza pe zona dureroasa: frunte, crestetul capului, tample, ceafa. Se lasa 20 de minute dupa care se inlatura. Se pot face aplicatii de 3-4 ori pe zi la interval de minimum 30 de minute, potrivit clicksanatate.ro.

Frunze proaspete de iedera

Se zdrobesc si se asaza in strat subtire pe o bucata de panza. Aceasta cataplasma se aplica pe zonele dureroase ale capului. Se pot face aplicatii de 3 ori pe zi la interval de 2 ore.

Musetel flori, urzica – frunze si patlagina – frunze

Toate proaspete, se zdrobesc, se asaza in strat subtire pe o bucata de panza, amestecand plantele. Cataplasma se aplica pe zonele dureroase ale capului. Se mentine 20 de minute. Se pot aplica de 4-5 ori pe zi la interval de 30 minute.

Otet de ventrilica si de mere

100 g de ventrilica si 500 ml otet de mere, se recolteaza varfurile inflorite ale plantei, se maruntesc, se pun intr-un recipient potrivit impreuna cu otetul, se lasa la macerat timp de 14 zile, amestecandu-se de 2 ori pe zi, se filtreaza. Se pun pe frunte comprese imbibate cu acest otet, de 3-4 ori pe zi, si se lasa 7-10 minute.

 

SURSA:ziarulprahova.ro                                      SURSA: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: