Ce doresc femeile de la bărbaţi? Dar bărbaţii de la femei? Rezultatele unui sondaj

4 august 2018, ora 00:25, in categoria Diverse, Maria Dumitrache

Un sondaj recent, realizat în Marea Britanie de către o firmă producătoare de adeziv, a scos la iveală ce doresc bărbaţii şi femeile de la partenerii lor de viaţă. De exemplu, femeile ar vrea ca bărbaţii lor să fie mai ordonaţi, mai romantici şi mai pricepuţi la reparaţii casnice.

Sondajul a fost realizat de firma care produce Sugru, un produs încă puţin cunoscut la noi, dar foarte folosit în Occident. Sugru este o pastă de modelat adezivă, pe bază de silicon, cu ajutorul cărora pot fi reparate rapid o mulţime de lucruri. Sondajul, care a implicat 2000 de cupluri stabile, a fost realizat de companie cu prilejul lansării unei campanii numite „Joy of Fix”.

Şi iată ce a arătat sondajul, ale cărui rezultate s-au dovedit foarte revelatoare în ceea ce priveşte felul de a gândi diferit al femeilor, comparativ cu bărbaţii:

Pe primele 3 locuri pe lista de dorinţe ale femeilor, referitoare la partenerii lor, se află următoarele: femeile şi-ar dori ca bărbaţii lor să fie mai ordonaţi şi mai curaţi, să fie mai romantici şi să se priceapă mai bine la repararea lucrurilor de prin casă.

Bărbaţii, în schimb, şi-ar dori ca partenerele lor să facă sex cu ei mai des şi mai bine, să gestioneze mai bine banii şi să gătească mai bine.

Sondajul a mai arătat că 6 din 10 cupluri au avut discuţii în contradictoriu ori chiar certuri aprinse după ce unul dintre membrii cuplului i-a vorbit partenerului despre aspectele – legate de înfăţişare sau comportament – pe care ar fi fost de dorit să şi le schimbe.

Femeile sunt mai înclinate decât bărbaţii să vrea să schimbe ceva la partenerul de viaţă şi tot femeile sunt cele care vorbesc mai des partenerului despre acest lucru.

Specialistul în relaţii Corinne Sweet spune că e important, totuşi, ca oamenii să îşi accepte partenerii şi să-i înţeleagă, în loc de a încerca mereu să le schimbe felul de a fi.

Să fie o persoană în care să ai încredere şi pe care să te poţi baza – acesta e atributul cel mai important al unui partener, a arătat sondajul; alte calităţi importante sunt: să fie bun cu copiii, să fie atrăgător şi să fie romantic. Dar şi să se priceapă la meşterit prin gospodărie este o calitate importantă, consideră 60% dintre participanţi.

TOP 10 lucruri pe care femeile ar dori ca partenerii lor să le facă mai bine:

1. Să fie curaţi şi ordonaţi

2. Să fie romantici

3. Să repare lucruri prin casă

4. Să asculte

5. Să facă curăţenie prin casă

6. Să gătească

7. Să socializeze

8. Să gestioneze banii

9. Să meşterească singuri diverse lucruri (DIY)

10. Să vorbească

TOP 10 lucruri pe care bărbaţii ar dori ca partenerele lor să le facă mai bine:

1. Sex

2. Să gestioneze banii

3. Să gătească

4. Să fie ordonate

5. Să socializeze

6. Să asculte

7. Să fie romantice

8. Să facă curăţenie

9. Să aibă simţul orientării

10. Să conducă maşina

Sursa: descopera

Redactor: Maria Dumitrache

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: