Cataplasme care îţi iau durerea cu mâna. Uite cum să te tratezi acasă!

16 martie 2021, ora 22:30, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Sanatate, Sfaturi utile

 

Durerile de oase, infecţiile pielii sau banalele răceli se pot trata apelând şi la remedii naturiste. Astfel că, pe lângă tratamentul prescris de medic, poţi încerca şi leacuri din bătrâni care funcţionează de minune. Uite ce trebuie să faci!

1. Frunze de varză

Tusea nu trece cu nici un medicament? Opăreşte câteva frunze de varză şi pune-le pe piept sau pe spate, în dreptul plămânilor. Înfăşoară bine corpul cu un prosop şi stai sub plapumă timp de o oră. Varza te va ajuta să scapi de tuse şi de problemele respiratorii.

2. Sare grunjoasă

Contra durerilor reumatice şi a nevralgiilor pune pe locul afectat un săculeţ cu sare grunjoasă încălzită.

3. Infuzie de muşeţel

În caz de furunculi, pentru evacuarea puroiului sunt de ajutor cataplasmele din făină de in (se amestecă făina cu apă caldă până se formează o pastă şi se aplică pe zona afectată cu un tifon) şi cele cu infuzie de muşeţel (trei linguri de flori la o cană cu apă fierbinte).

4. Infuzie de coada şoricelului

Dacă suferi de hemoroizi, se pot aplica local cataplasme reci cu infuzie de coada şoricelului (două linguri de flori la o cană cu apă).

 

5. Usturoi

În durerile reumatice, sunt de ajutor cataplasmele cu usturoi (se pisează o căpăţână de usturoi şi se aplică între două bucăţi de pânză).

 

SURSA: www.click.ro                                              AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: