Cât de sănătos este SPARANGHELUL. 5 motive pentru a-l consuma mai des

22 iunie 2018, ora 07:30, in categoria Diverse

 

Sparanghelul este acceptat timid in alimentatia romanilor, iar asta se datoreaza, pe de-o parte, faptului ca pretul este unul maricel, iar pe alta faptului ca are cateva mici secrete pentru a fi gatit, scrie ghid-culinar.ro.

Daca ti-am starnit curiozitatea si vrei sa gatesti in viitorul apropiat aceasta leguma, atunci iti prezentam si beneficiile sparanghelului pentru sanatate.

1. Amelioreaza simptomele gutei si reumatismului

Datorita naturii sale alcaline, sparanghelul curata tesuturile si muschii de reziduuri si astfel amelioreaza starea de sanatate a persoanelor ce sufera de guta.

2. Previne cancerul si cataracta

Sparanghelul este bogat in glutation si antioxidanti, ceea ce il face un bun aliment in lupta impotriva cancerului si a cataractei.

3. Protejeaza ficatul

Sparanghelul contine aminoacizi si minereale ce protejeaza celulele ficatului impotriva toxinelor.

4. Calmeaza durerile menstruale

Aceasta leguma este eficienta in calmarea crampelor mentruale si, in acelasi timp, previne constipatia prin reglarea digestiei.

5. Stopeaza procesul imbatranirii

Sparanghelul previne efectele imbatranirii, datorita agentilor sai antioxidanti.

 

SURSA:   www.realitatea.net                                            AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: