Cat costa un tablou realizat de talentata artista, pictorita Maria Parasc? Cititorii intreaba, noi ne-am interesat si am aflat!

26 februarie 2016, ora 20:00, in categoria Atelier literar, Pictor Maria Parasc, Sertarul cu creatii

“Daca imi cere cineva sa-i explic tablouriile mele, o sa-i raspund : …poate nu le inteleg nici eu! Nu sunt literatura…sunt aranjamente picturale de imagini care ma obsedeaza in fiecare zi…ele reprezinta poezia mea simbolica interioara, intr-o realitate spirituala matura…Panzele mele sunt pline de mireasma florilor ce emana bucurie, incercand sa nu adaug nici macar un strop de tristete…culoriile mele sunt indraznete pana la limitele posibilului si nu devin niciodata brutala, incat sa-mi distruga compozitiile , indraznelile mele raman posibilitatile naturale ale lumii.De multe ori, divinitatea imi da forta si inspiratia necesara sa traiesc intens anumite pagini si momente istorice, pentru ca ulterior ele sa devina pe panza mea nemuritoare.Natura este hrana sufletului meu, iar credinta imi este mentorul prin care multumirile mele  ajung zilnic la Dumnezeu ” (Pictor Maria Parasc)

Am fost intrebati la redactie de mai multi cititori ai jurnalului nostru, dar si pe facebook in privat, cat costa un tablou realizat de pictorita Maria Parascan. La randul nostru am adresat intrebarea artistei si am aflat ca lucrarile sunt picturi realizate in ulei, de diferite dimensiuni, cu timp alocat diferit(saptamani sau luni) pana la finalizare.Am realizat ca doamna Maria Parasc simte valoarea unei lucrari in functie de mesajul sufletesc pe care dansa reuseste sa il transmita prin acel tablou si ca niciodata nu se grabeste sa finalizeze pana cand esenta si detaliile nu sunt transpuse pe panza, asa cum simte, asa cum isi doreste.

Am insistat totusi sa ni se spuna un pret si am ales spre exemplificare doua lucrari realizate de dansa:

1. “Fetitele din Bucovina” , pictura realizata in ulei, dimensiuni : 76 cm x 56 cm, pret informativ 3000 ron

 

2.”Mesajul trandafirilor “, pictura realizata in ulei, dimensiuni : 68 cm x 41cm , pret informativ  1500 ron

Pentru cei interesati de aceste lucrari sau de alte comenzi, ne puteti lasa mesaj si noi va vom ajuta sa discutati direct cu pictorita Maria Parasc.

Investitiile in tablouri, sunt facute in general de catre cei care iubesc frumosul, de catre cei care constientizeaza valoarizarea lor odata cu trecerea timpului, de catre iubitorii de arta.

Arta este un mod de a comunica, de a răspunde unor nevoi sufleteşti ale omului…drept urmare, pictorita Maria Parasc, prin talent si credinta, încearcă să-i dea picturii o încărcătură emoţională şi o putere de comunicare deosebită, pentru ca în momentul contemplării ei de către cineva să-i trezească anume trăiri, anumite ancorări sau similititudini cu viaţa reală, să-l facă pe privitor să trăiască în lumea tabloului, să îl simtă, să îl vrea în preajma sa, dobândind astfel acea nevoie vitala de arta.

Din partea artistei Maria Parasc si din partea redactiei jurnalului nostru, va dorim tuturor o primavara minunata, plina de satisfactii si impliniri !!!

AUTOR : Ninel Stama

SURSA FOTO : Pictor Maria Parasc

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: