Care este cel mai sigur loc din avion

19 februarie 2018, ora 17:15, in categoria Diverse, Ninel Stama, Sfaturi utile

În cazul unui accident de avion, există şanse să scapi dacă stai pe anumite locuri.

În ciuda numeroaselor fobii şi prejudecăţi despre avioane, zborul este de fapt cea mai sigură modalitate de deplasare. Ce-i drept, accidentele se pot petrece oriunde, chiar şi în casă, după cum ne amuzam cu o serie de reclame, aşa că nu poţi băga mâna în foc niciodată, pentru nimic. Dar şi în cazul avioanelor, se pare că există locuri mai mult sau mai puţin norocoase.

Channel 4 produce documentarul “The Crash”, prin care încearcă să afle care este, de fapt, cel mai sigur loc pe care ne putem aşeza într-un avion pentru a scăpa cu viaţă dintr-un accident. După ce au echipat un Boeing 727 cu senzori, camere şi manechini pentru teste, au aflat că cele mai periculoase locuri sunt tocmai cele din faţă, care de obicei corespund clasei business.

În urma căderii, primele 11 locuri din avion sunt spulberate complet, experţii spunând că niciunul dintre pasagerii de la business class nu ar supravieţui, în timp ce 78% dintre restul oamenilor din avion ar scăpa, scrie The Telegraph. Reprezentanţii companiilor aeriene nu vor totuşi să recunoască diferenţa dintre un loc sau altul, spunând că toate sunt la fel de sigure.

Cu toate acestea, poţi să călătoreşti liniştit la business şi de acum încolo, pentru că sondajele spun că şansele ca un om să fie implicat într-un accident de avion sunt de 1 la 4,7 milioane. Un procent pe care aproape că îl poţi ignora, însă, dacă eşti chiar atât de ghinionist, te vom învăţa intr-un articol viitor şi cum să aduci la sol un avion cu motor.

 

SURSA : www.gq.ro                             AUTOR : NINEL STAMA

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: