Canada-România 1-3 » Alexandra Dulgheru cîştigă meciul patru de la Fed Cup şi trimite România în Grupa Mondială

20 aprilie 2015, ora 06:00, in categoria Cultural-Sportive, Stiri

 

Foto: Fedcup.com

România s-a calificat în Grupa Mondială a Fed Cup, după ce a reuşit s-o învingă pe Canada cu scorul de 3-1. După ziua de ieri scorul era 1-1, însă astăzi Andreea Mitu şi Alexandra Dulgheru au adus punctele care ne-au asigurat calificarea. Ultima a învins-o pe Francoise Abanda, scor 3-6, 7-5, 6-2.

În meciul decisiv, Francoise Abanda a luat primul set după ce a oprit-o pe Alexandra Dulgheru la 3 game-uri cîştigate. Setul doi părea să curgă în acelaşi stil, însă românca a revenit de la 2-4 şi a reuşit să cîştige setul în tie-break. În decisiv, Alexandra a acoperit foarte bine terenul şi a înghesuit-o pe Abanda, care a pierdut meciul şi i-a adus României o calificare în Grupa Mondială. Canada va merge în Grupa Mondială II.

Primul meci al zilei: Andreea Mitu – Eugenie Bouchard 4-6, 6-4, 6-1

România a început perfect ziua decisivă de la Fed Cup împotriva Canadei şi a preluat conducerea pe tabelă. Andreea Mitu, locul 104 WTA, a jucat în locul accidentatei Irina Begu şi a învins-o pe Eugenie Bouchard (locul 7 WTA), scor 4-6, 6-4, 6-1.

Primul set a fost echilibrat, însă la scorul de 4-4, Bouchard şi-a făcut serviciul după care a reuşit să-i ia un break Andreei. Setul doi a fost identic cu primul, însă de această dată cîştigătoare a fost românca. Setul decisiv a avut o singură jucătoare şi aceea a fost Andreea Mitu, care nu i-a dat nici o şansă nord-americancei.

Acum căpitanii nejucători ai celor două echipe vor decide dacă vor mai juca partida de dublu.

Articol preluat integral de pe gsp.ro

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: