Călătorii în tărâmul fluturilor

23 septembrie 2015, ora 11:20, in categoria Turism international

Iubitorii de fluturi au ocazia de a intra în lumea fluturilor, în câteva regate ale vieţuitoarelor favorite. Vă invit să facem o călătorie imaginară în două dintre aceste locuri.

Schmetterlinghaus

 

Fluturii au o casă a lor şi la Viena. Schmetterlinghaus este o imensă clădire ce are ca temă principală fluturii. Este situat chiar în centrul oraşului, la doar 200 de metri faţă de Opera din Viena.
Încă înainte de a intra pe aleea ce te conduce spre clădirea impunătoare, te întâmpină un afiş portocaliu în formă de fluture. Emoţiile te cuprind cu adevărat atunci când păşeşti în interiorul Schmetterlinghaus. Ca pentru a-ţi stârni şi mai mult curiozitatea, înainte de a intra cu adevărat în Casa Fluturilor, poposeşti în magazinul fluturilor. Acolo poţi găsi o sumedenie de suveniruri cu şi despre fluturi: vederi, bijuterii, tricouri, brelocuri, accesorii… toate acestea având aceeaşi temă.
Călătoria în lumea fluturilor din Viena îşi are punctul culminant atunci când intri cu adevărat în casa lor. Te întâmpină o mulţime de flori şi plante în jurul cărora zboară sau se ascund fluturi de toate culorile şi mărimile.
Partea interesantă este aceea că poţi urmări fluturaşii cum se hrănesc cu felii de portocale sau de banane, ori să îi hrăneşti chiar tu. Cu puţin noroc, fluturii se vor aşeza pe mâna ta, bucurându-ţi simţurile.
Schmetterlinghaus este deschisă pentru public din aprilie până în octombrie, de luni până vineri între orele 10:00 şi 16:45 iar în week-end de la 10:00 la 18:15. Din luna noiembrie şi până în martie programul este mai scurt, de luni până duminică între 10:00 şi 15:45.
Intrarea în Casa Fluturilor variază în funcţie de vârstă. Astfel, pentru adulţi intrarea costă 6 euro, pentru studenţi 4,5 euro (cu prezentarea carnetului de student), pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani 3 euro iar pentru pensionari 5 euro.
În plus, cuplurile au posibilitatea de a-şi oficia relaţia, locaţia fiind unul ideal pentru o nuntă cu… fluturi în stomac.

The Kingdom of Butterfly

 

O altă Casă a Fluturilor se află la o depărtare mai mare, în Indonezia. Însă locul este la fel de minunat.
În anul 1856, naturalistul englez Alfred Wallace a făcut o călătorie în Bantimurung, Indonezia, şi a decis să stea acolo un an. Anul s-a prelungit şi Wallace a reuşit să dea naştere în acei munţi la “The Kingdom of Butterfly”. Era interesat de fluturi, mai ales de speciile rare. Şi a reuşit să creeze un loc în care toţi iubitorii de fluturi să se simtă ca acasă.
Din păcate, în ultimii ani, unele specii de fluturi au început să se rărească sau chiar să dispară, în zonă. Dar există o organizaţie care face tot posibilul ca aceste minunate creaturi să nu dispară şi să ne încânte în continuare.
Locul este situat în Districtul Maros, la aproximativ o oră distanţă de Makasar, capitala lui Sulawesi Province. Vizitatorii pot profita de flora şi fauna din zonă, pot admira cele peste 200 de specii de fluturi, pot face picnicuri sau alte activităţi de relaxare.

 

 

Surse :

http://www.schmetterlinghaus.at/

www.wikipedia.org

 

 

Autor : Andreea Gabrian

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: