Bors de cartofi cu coasta de porc afumata

24 decembrie 2019, ora 10:15, in categoria Bucataria traditionala romaneasca

Ingrediente

  • 2 Kg coasta afumata.
  • 1 1/5 kg bors.
  • 1 kg cartofi.
  • 2 ardei capia rosii.
  • 2 cepe rosii.
  • 2 radacini pastarnac.
  • 1 telina potrivita.
  • 1 legatura patrunjel verde.
  • 1 rosie mare.
  • 4 oua.
  • sare, roz proaspat macinat,vegeta fara sare.

 

Mod de preparare

Portionam carnea,o spalam bine si o punem la fiert intr-o oala de 6l cu cel putin 3 l de apa.

Separat curatam si spalam toate legumele si apoi le taiem.Dupa ce am luat spuma de la carne o lasam sa fiarba bine.Punem legumele taiate sa fiarba.Spalam patrunjelul si il taiem foarte fin.

Dupa ce au fiert carnea si legumele,adaugam borsul care este deja clocotit si mai lasam sa dea cateva clocote.Incercam carnea si legumele sa vedem daca sunt fierte.

Dupa ce au fiert lasam ciorba sa se linisteasca un pic si adaugam ouale batute spuma si patrunjelul verde.La aceasta ciorbica merge si un ardei iute.Pofta buna !!!

 

SURSA: gustos.ro                                       AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: