BITTERUL SUEDEZ

30 octombrie 2018, ora 13:30, in categoria Sanatate, Sfaturi utile

 

AUTOR : ANCA DINU

Bitterul suedez este un produs natural obtinut din pretioase si cunoscute plante medicinale care, se foloseste in mai toate bolile.Iata cateva intrebuintari ale lui:
In durerile de urechi si la vajaitul urechii se umezeste un tampon mic de vata sau o compresa sterila si se introduce in ureche.Ajuta foarte bine si readuce chiar si auzul pierdut in unele cazuri.
Basicile de pe limba sau alte leziuni care apar pe limba  sunt umezite sistematic cu aceste picaturi, drept care se vor vindeca in scurt timp.
Ajuta in durerile veziculei biliare. Zilnic, se ia dimineata si seara, o lingura plina, iar noaptea comprese cu picaturi si durerile vor disparea.
Pustulele de varsat si eruptiile de tot felul, si crustele din nas sau de oriunde pe trup sunt vindecate, daca sunt umezite des si bine.
In caz de dureri de dinti, se pune in apa o lingura plina cu aceste picaturi si se tine catva timp acest lichid in gura sau se pune o compresa sterila imbibata cu bitter pe parte dureroasa.Durerea dispare si infectia se retarge treptat;de asemenea se poate introduce in maseaua dureroasa un tampon mic de vata imbibat cu bitter si se tine o jumatate de ora; dispare durerea, amorteste partea dureroasa si folosit mai multe zile la rand in cazul in care nu aveti nervul scos de la dinte sau masea bitterul vine si omoara nervul.
Pentru crampe stomacale se ia o lingura de bitter si crizele dispar.Deasemenea ajuta la eliminarea gazelor din organism, ajuta in caz de

image

constipatie si ajuta la digestie.
Alunga durerile de cap si ameteala daca se pune o compresa imbibata cu bitter pe frunte.
Afectiuni hepatice cronice(cate o lingurita de 3ori/zi, intr-o cana cu apa),ajuta la eliminarea icterului,iar in cazul in care ficatul este umflat se pun comprese cu aceste picaturi.
Decongestioneaza hemoroizii, administrarea interna a cateva picaturi inainte de culcare ajuta la eliminarea hemoroizilor interni iar pentru cei externi se foloseste o compresa imbibata in bitter care ajuta contra usturimilor si a durerilor externe.
Ajuta in cazul nodulilor si a flegmoanelor produse de administarea medicamentelor injectabil, mai ales in cazul injectiei intramusculare in muschiul fesier.
Alunga ametelile si greturile, ajuta la vindecarea paraliziilor.
Ajuta in vindecarea alergiilor, cate o lingurita intr-un pahar cu apa de 4ori/zi.
Ajuta in caz de anorexie si readuc gustul pierdut.


Indeparteaza toate cicatricile, chiar daca sunt vechi, semnele ranilor si taieturilor daca acestea sunt umezite cu cateva picaturi de bitter pana la 40ori.Toate ranile care sunt vindecate cu ajutorul acestor picaturi nu lasa cicatrice.
Vindeca toate ranile care au fost facute prin lovire sau intepare daca sunt de mai multe ori umezite cu aceste picaturi.Ele inlatura in scurt timp durerea, nu permit nici arsura,nici necrozarea, si vindeca ranile vechi ale unei plagi prin impuscare.
Durerile reumatice sunt indepartate daca se iau cateva picaturi dimineata si seara si se pun comprese umede pe locurile dureroase.
Ajuta in caz de degeraturi ale mainilor sau picioarelor prin aplicarea de comprese umezite pe locurile afectate, in cazul in care nu sunt rani deschise.
Ajuta la vindecarea bataturilor prin aplicarea unei comprese sterile imbibate cu bitter pe locul suferind tinandu-l mereu umed.Dupa trei zile vor cadea de la sine sau vor putea fi indepartate fara durere.
Servesc contra umflaturilor si vanatailor chiar daca provin dintr-o lovitura sau bataie.
In anemie puternica se bea dimineata cateva picaturi. Ele readuc culoarea pierduta a tenului, curata sangele si stimuleaza circulatia.
Este contraindicat femeilor gravide deoarece contine plante abortive. Nu se bea nediluat! In general se administreaza 1-2 lingurite, inainte de mesele principale, cu apa plata sau ceai.

 

Tinand cont de proprietatile bitterului suedez si efectele lui rapide va doresc o vindeacre  rapida, fara prea multe dureri, cu remedii naturiste!

 

Autor: Dinu Anca
Bibliografie: Remedii naturiste , Foto: naturashop.ro

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: