Băutura Fericirii! Află rețeta și bucură-te de ea!

11 mai 2018, ora 11:00, in categoria Diverse, MIHAELA DOBRESCU

 

Sunt doar trei ingrediente, dar împreună au puterea de a dărui starea de bine pe care o cauți.  E suficient să bei 2 pahare pe zi din această băutură delicioasă și sănătoasă, ca să lași toate grijile deoparte.
„Băutura fericirii” e hrănitoare și savuroasă. Poți să o bei dimineața – în loc de cafea sau în loc de mic dejun. La prânz, în loc de desert. Seara, în loc de cină sau în completarea cinei. Și între mese, în loc de gustare. Tu alegi când o bei și ce loc îi rezervi. Și ideal ar fi să bei 2 pahare pe zi.

Te întrebi probabil ce e cu această băutură „a Fericirii”, atât de… cameleonică…? Ei bine, nu ai nevoie decât de 3 ingrediente: banane, lapte, scorțișoară.

Pentru o porție, cureți o banană și o pui în shaker. Adaugi 100 ml de lapte, iar când amestecul e gata – o jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată. Dacă nu ai un shaker, tai banana în felii subțiri, o pui într-o cană și o zdrobești cu furculița, amestecând puternic, până începe să se lichefieze. Adaugi laptele și scorțișoara. Pregătită astfel, poate că nu este o băutură foarte fină și vei avea nevoie și de o lingură, dar cu siguranță e la fel de eficientă și de delicioasă.

După cum se observă, aceasta este rețeta unui milkshake de banane, aromat cu scorțișoară. Pare banal. Dar ce trebuie să știi abia acum urmează:

Bananele conțin triptofan, o proteină pe care organismul nostru o transformă în serotonină, responsabilă pentru starea noastră de bine și de relaxare. Vitamina B6 din banane reglează nivelul glucozei în sânge, ceea ce iarăși ne îmbunătățește starea de spirit. În plus, s-a dovedit că bananele reduc riscul tensiunii arteriale și al accidentului vascular cerebral, în schimb de ajută să te concentrezi (mai mult decât o cafea) și să acumulezi mai bine noi informații. Băut dimineața, milkshakeul de banane te ajută să te trezești și să ai o formă bună toată ziua. Iar dacă ai avut o noapte lungă (ori ești mahmur) șterge orice urmă de oboseală.
Bogate în fibre, bananele te ajută să ai o digestie bună, iar în combinație cu laptele devin un antiacid natural, ajutând în tratarea gastritelor și a ulcerului. Există o singură interdicție: pentru că sunt bogate în fier, bananele sunt contraindicate persoanelor cu excedent de fier în organism.
Stresul zilnic poate fi și el ținut în frâu cu un milkshake de banane.

La rândul său, scorțișoara are și ea rol în reglarea glicemiei, ca și asupra creierului, ajutând la hrănirea și protejarea neuronilor. Mai mult decât atât, oferă corpului un plus de energie și creierului mai multă limpezime și te scapă de migrene.

(Un sfat: în zilele în care consumați milkshake de banane, beți o jumătate de litru de apă în plus (față de porția dv. zilnică) pentru fiecare cană din „băutura fericirii”. Asta pentru că bananele, fiind bogate în fibre, necesită un consum de lichide suplimentar.)

Acestea toate enunțate mai sus sunt argumentele pentru care milkshakeul de banane cu scorțișoară a primit supranumele de „băutura Fericirii”. Enjoy!

Sau, cu alte cuvinte: îmbătați-vă de (cu) Fericire!

 

SURSA:Revista Felicia                         AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: