Bani mai multi pentru primarii si asistentii persoanelor cu handicap

30 septembrie 2014, ora 00:23, in categoria Social

Conform proiectului de ordonanţă de urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe 2014, postat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), 140 de milioane de lei sunt destinaţi salariilor şi plăţii titlurilor executorii aferente învăţământului preuniversitar şi celui special. 56,7 milioane de lei merg către plata drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap. 27,9 milioane de lei vor fi alocaţi pentru protecţia copilului. 17,3 milioane pentru centrele de asistenţă socială a persoanelor cu handicap, iar 40 de milioane de lei va primi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

542 de milioane de lei – sume defalcate din TVA – se vor aloca pentru drumurile judeţene şi comunale, cu menţiunea că repartizarea pe unităţi administrativ teritoriale se face în funcţie de lungimea şi starea tehnica a acestora, prin hotărâre a Consiliilor Judeţene, după consultarea primarilor.

Autorităţile locale vor primi 340 de milioane de lei pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor, iar repartizarea banilor se va face potrivit prevederilor art. 33 din Legea 273/2006 privind finanţele publice locale.

Începând cu anul 2010, cotele defalcate pe impozitul pe venit aferente bugetelor locale au fost diminuate de la 82% la 71,5%. Pentru anul 2014 această diminuare se traduce printr-o reducere a veniturilor bugetelor locale cu 2,335 miliarde de lei.

 

Sursa: ziarulprahova.ro

Redactor: Maria Dumitrache

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: