Autobuz electric, în teste la Ploiești

6 august 2014, ora 11:00, in categoria Social

 

În următoarele 14 zile ploieștenii vor vedea în trafic un nou autobuz. Autobuzul electric BYD a fost predat către TCE Ploiesti, luni, 4 august, pentru un proiect de testare și va circula pe traseele regulate din municipiul Ploiești.

Autobuzul electric BYD este pus la dispoziţie pentru testare de reprezentanţii CEFIN TRUCKS, în baza unui acord exclusiv de reprezentare oficială în România a producătorului chinez.

Compania BYD este recunoscută la nivel mondial ca cel mai mare producător de baterii reîncărcabile, iar în ultimii ani a devenit cel mai important producător de autobuze propulsate de motor electric.

Autobuzul model K9 este 100% electric şi funcţionează cu baterii reîncărcabile bazate pe o tehnologie de ultimă generaţie. Acestea asigură autobuzului BYD o autonomie de 250km cu o singură încărcare în condiţii de trafic urban, cea mai mare autonomie atinsă de un astfel de vehicul până în prezent.

Atributele cele mai importante ale autobuzului BYD eBus, care diferenţiază acest vehicul de mijloacele de transport în comun clasice, potrivit opiniei echipei CEFIN TRUCKS, sunt ECOLOGIA şi ECONOMIA. Autobuzul BYD este cunoscut în România după primul proiect de testare care a avut loc în Timişoara în octombrie 2013.

Autobuzul BYD a mai fost testat în Suceava – începând cu 6 februarie 2014, Braşov (17 aprilie – 9 mai), Brăila (12 mai – 1 iunie) şi Galaţi (3-16 iunie).

SURSA:
phon.ro

AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: