Atenție la schemele piramidale!

9 decembrie 2014, ora 00:20, in categoria Financiare, Info MLM, Multi Level Marketing, Network marketing, RevistaPlusVenituri

Truman Hunt: reprezentant legal al Asociației de Vânzări Directe

Compania GoFunPlaces Inc, o nouă oportunitate de multi-marketing ce ar fi avut ca scop să devină populară prin rețelele de socializare pentru a își atinge targetul de vânzări, a fost bănuită ca fiind o schemă piramidală sau vinovată de alte tipuri de fraudă.

În mai puțin de un an de la lansare, GoFunPlaces și-a închis operațiunile de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii și au fost investigate de către Baroul Federal de Investigații și Siguranță pentru aceste suspiciuni.

Un avocat al apărării nu a dorit să răspundă la întrebări iar compania nu a putut fi contactată.

Vânzările directe sunt mai populare ca niciodată: o familie din 7 a lucrat în industrie anul acesta, majoritatea lucrând pentru companii care îi răsplătesc fie dacă atrag noi distribuitori, fie dacă vând produse. Asociația de Vânzări Directe estimează că industria care include bine cunoscutele companii Avon și Nu Skin au înregistrat vânzări de 33 bilioane dolari anul trecut, cu 3,3% mai mult decât în 2012.

Robert FitzPatrick afirmă că vânzările directe reprezintă ceea ce acum Visul American începe să devină pentru milioane de oameni. Robert FitzPatrick este președintele observator al Alertei de Schemă Piramidală – un grup care se ocupă cu investigarea companiilor din industrie cu referire la activitatea lor.

Unii oameni care observă aceste companii sunt de părere că atunci când mare parte din bani vin din atragerea de noi clienți mai mult decât din vânzările efective, atunci este într-adevăr o fraudă sau un sistem fraudulos. Odată ce nu mai există persoane noi de adus în rețea schema se prăbușește, lăsând mulți membri în pierdere.

Potrivit legiștilor, o problemă pentru investitori precum și pentru investigatori este aceea că e foarte greu să depisteze companiile care comit fraude ce pot fi dovedite.

Mulți dintre cei care au fost implicați în GoFunPlaces s-au mutat în alte companii de vânzări directe, reprezentând o tendință tipică pentru cei care lucrează în această industrie.

Sursă: Tina Williams

Traducător: Maria Ștefanian

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: