Ardei umpluti (mancare de post)

16 noiembrie 2016, ora 08:00, in categoria Bucataria traditionala romaneasca

 

Ingrediente :

18 – 12 ardei grasi
200 g ciuperci
100 g orez
1 ceapa
1 cutie rosii in suc sau 3 -5 linguri bulion
patrunjel verde
sare, piper, ulei, optional vegeta

 

Modul de preparare :
Ceapa se toaca si se caleste in ulei incins. Se adauga ciupercile taiate si orezul, spalat in prealabil. Cand ceapa devine sticloasa, se stinge cu o cana de apa, se adauga 1 lingura de vegeta si se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie orezul. Se stinge focul, se adauga verdeata tocata. Cu acest amestec se umplu ardeii. Ardeii umpluti se aranjeaza intr-o cratita. Se toaca rosiile si se pun, impreuna cu sucul de rosii, peste ardeii umpluti. Se adauga si apa cat sa acopere ardeii. Se acopera cratita cu ardei umpluti si se da la cuptor 45 – 60 min.

 

SURSA:retete-mancare.ro                              AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: