Apple a vandut obligatiuni de 6,5 mld. dolari. Cea mai mare vanzare facuta de o companie anul acesta

3 februarie 2015, ora 10:00, in categoria Financiare, Stiri


Apple a vandut obligatiuni de 6,5 mld. dolari. Cea mai mare vanzare facuta de o companie anul acesta

Apple

Apple a vandut obligatiuni in valoare de 6,5 miliarde de dolari, a patra emisiune din ultimii doi ani, in conditiile in care pastreaza rezervele in numerar in strainatate pentru a le proteja de fiscul american, transmite Bloomberg. Este cea mai mare vanzare de obligatiuni facuta de o companie in SUA anul acesta, potrivit S&P Capital IQ LCD, scrie WSJ.

Vanzarea a avut loc in cinci transe, iar cea mai lunga perioada de maturitate este de 30 de ani.

Fondurile astfel obtinute vor fi folosite la rascumparari de titluri, plata dividendelor si rambursarea de datorii, a precizat o  sursa apropiata situatiei.

Apple a emis in total obligatiuni echivalente cu 39 miliarde de dolari, din care bonduri de 17 miliarde de dolari in aprilie 2013 care, la acea data, au fost cea mai mare vanzare de obligatiuni facuta vreodata de o companie.

Ultima emisiune de obligatiuni a Apple, de 2,8 miliarde euro (3,17 miliarde dolari), a avut loc in noiembrie anul trecut si a permis companiei sa finanteze recompensarea actionarilor fara utilizarea fondurilor din strainatate, care ar fi fost supuse taxelor de repatriere aplicate de SUA.

Emisiunea de obligatiuni vine dupa ce Apple a raportat o crestere de 30% a veniturilor, la 74,6 miliarde de dolari, in primul trimestru fiscal (octombrie-decembrie). Profitul net a urcat cu 38%, la nivelul record de 18 miliarde de dolari.

Articol preluat integral de pe Incont.ro

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: