ALEGERI 2014 VOT DIASPORA. ANUNŢ de ULTIMĂ ORĂ de la Biroul Electoral Străinătate

16 noiembrie 2014, ora 17:10, in categoria Diaspora, Evenimente, Stiri

 

 Sursă: Mediafax, realitatea.net

 

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE DIASPORA<br />
 
REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE DIASPORA  

ALEGERI 2014 VOT DIASPORA. Purtătorul de cuvânt al BES, Andra Monica Asănică, a declarat, pentru Mediafax, că au fost primite de la mai multe asociaţii cereri pentru prelungirea perioadei de votare, dar judecătoarea a explicat că nu se poate, întrucât legea este clară şi nu lasă loc de excepţii.

ALEGERI 2014 VOT DIASPORA. “Nu au fost sesizate nereguli în ceea ce priveşte procesul electoral. În schimb, mai mulţi cetăţeni şi-a exprimat nemulţumirea, prin email sau telefonic, pentru faptul că s-au format cozi şi le este teamă că nu vor vota toţi. Am mai primit sesizări şi de la asociaţii care au cerut prelungirea programului de votare”, a precizat locţiitorul preşedintelui BES, Andra Monica Asănică.

ALEGERI 2014 VOT DIASPORA. Întrebată dacă se ia în considerare prelungirea programului de vot, purtătorul de cuvânt al BES a precizat că instituţia nu are atribuţii în acest sens, iar legea nu permite acest lucru.

ALEGERI 2014 VOT DIASPORA. “Potrivit dispoziţiilor legale, procesul electoral se încheie la ora 21:00. BES nu are competenţe să prelungească programul de vot în condiţiile în care textul de lege e clar şi nu lasă loc de excepţii“, a explicat Andra Monica Asănică.

ALEGERI 2014 VOT DIASPORA. În ceea ce priveşte recomandările BES către birourile secţiilor de votare, purtătorul de cuvânt a precizat că membrilor birourilor li s-a recomandat să eficientizeze “cât mai mult” procedura de completare a tabelelor. La secţiile unde reprezentanţii formaţiunilor politice au întârziat, BES a recomandat ca aceştia să fie primiţi.

ALEGERI 2014 VOT DIASPORA. ”Oamenii lucrează la capacitate maximă, spre exemplu la Bologna nici nu au reuşit să se ridice de pe scaune. La secţia de la Ambasada din Paris o doamnă s-a simţit rău din cauza epuizării, i s-a dat puţină apă, a stat 5 minute după care şi-a reluat activitatea”, susţine judecătorul BE

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/alegeri-2014-vot-diaspora-anunt-de-ultima-ora-de-la-biroul-electoral-strainatate_1571440.html#ixzz3JFEGTtaV
Follow us: @realitatea on Twitter

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: