Afla mai multe despre teama de esec!

8 octombrie 2018, ora 12:00, in categoria Diverse, MIHAELA DOBRESCU

 

Teama de esec isi poate avea originile in perioada copilariei pacientului, atunci cand era certat sau chiar pedepsit pentru o nota mica. Noi iti spunem mai multe desprea aceasta teama de esec si te invatam cum sa o depasesti!

Cauze

Cei mai multi pacineti care sufera de teama de esec au avut experiente care i-au marcat in copilarie. Colegii radeau de tine la scoala, iti faceau glume, profesorii te certau in fata intregii clase atunci cand nu stiai ceva sau chiar parintii te invinuiau de problemele cauzate de fratii tai. Toate aceste lucruri te faceau sa te simti nepriceput, inferior si sa iti fie teama sa faci diverse lucruri pentru ca te-ai putea face de ras.

Gandeste pozitiv

Chiar daca pare un sfat inutil, trebuie sa stii ca schimbarea vine din interior. Daca te vei gandi ca vei avea parte de un nou esec, atunci cu siguranta asta ti se va intampla. Imagineaza-ti ca lucrurile vor decurge foarte bine, ca vei fi apreciata, ii vei multumi pe cei din jurul tau si chiar te vor invidia pentru propunerea ta.

Care e cel mai rau lucru care se poate intampla?

Atunci cand esti pusa in fata unei situatii in care te temi de esec, gandeste-te care este cel mai rau lucru care ti se poate intampla. Cateodata ne temem de esec, insa nu realizam care ar fi consecinta finala. In cazul unui esec, viata sau cariera ti-ar fi afectata? Daca nu, atunci nu ai de ce sa te temi!

Tinzi spre perfectiune?

Cel mai adesea, astfel de persoane tind spre perfectiune si chiar refuza sa faca anumite lucruri daca nu sunt 100% siguri ca va iesi totul perfect. Ei bine, nu ar trebui sa renunti la anumite lucruri doar pentru ca nu stii rezultatul final. In acest fel inveti, te dezvolti ca persoana si devii mai bun in ceea ce faci. Nimeni nu este perfect, asa ca nici tu nu trebuie sa fii!

Esecul inseamna evolutie

Ai foarte multe lucruri de invatat in urma unui esec, asa ca priveste si partea pozitiva. Daca nu vei da gres niciodata nu vei stii ce trebuie sa imbunatatesti sau sa schimbi. In lumea vitezei in care traim, trebuie sa-ti incepi ascensiunea profesionala de jos, trecand chiar printr-un esec, lucru care te poate face mai puternic si mai pregatit pentru viitoarele probleme pe care le vei intalni pe parcurs.

 

 

SURSA: reginele.ro                         AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: