Achiziție finalizată: Millennium Bank România a fost preluată de OTP Bank România

10 ianuarie 2015, ora 13:00, in categoria Financiare, Stiri

OTP Bank România a finalizat achiziția Millennium Bank România, suma plătită fiind de 39 milioane euro. În urma acestei tranzacții, cota de piață a OTP Bank România ajunge la aproximativ 2%, iar instituția rezultată în urma fuziunii urcă pe locul 13 în clasamentul băncilor prezente la noi în țară.

Achiziție finalizată: Millennium Bank România a fost preluată de OTP Bank România„OTP Bank România, membră a OTP Group, anunță finalizarea achiziției în procent de 100% a acțiunilor Millennium Bank România, în urma tranzacției în valoare de 39 milioane de euro”, se arată în cel mai recent comunicat de presă al instituției.

Astfel, Millennium Bank România, fostă membră a Banco Comercial Português, face acum parte din OTP Group în România. Ca urmare a achiziției, cota de piață a OTP Bank România va ajunge la aproximativ 2%, iar banca rezultată în urma fuziunii va urca pe locul 13 în clasamentul băncilor prezente în România.

  • OTP Bank activează în Ungaria, România, Muntenegru, Croația, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia și Serbia, având 13 milioane de clienți și o rețea teritorială de peste 1500 de unități, ATM-uri și canale electronice
  • Millennium bcp este cea mai mare bancă portugheză cotată la bursă. Cu peste 2,3 milioane de clienți la nivel național, Millennium bcp are o cotă de piață de aproximativ 20% pe piața din Portugalia

„Achiziția Millennium Bank România este un moment cheie în istoria OTP Bank România, care ne apropie tot mai mult de obiectivul nostru strategic pe termen mediu, acela de a ne clasa printre primele 10 bănci din România. Cred cu tărie că achiziția Millennium Bank România reprezintă un pas înainte în evoluția noastră, care ne consolidează prezența pe piața locală și poziția de furnizor solid și stabil de servicii financiare universale”, a declarat László Diósi, CEO OTP Bank România.

  • Millennium Bank România are aproximativ 80 de mii de clienți, cu o rețea de 56 unități și 58 ATM-uri, cu o concentrare ridicată în Capitală
  • În urma achiziției, OTP Bank România ajunge la 400.000 clienți și o rețea de 140 sucursale și 180 ATM-uri

„Obiectivul nostru strategic este de a ne extinde cota de piață în țările în care suntem prezenți. România a fost întotdeauna o piață importantă pentru noi. De la intrarea noastră pe piața locală, în urmă cu peste zece ani, am crescut organic. Această achiziție se încadrează foarte bine în strategia noastră de creștere și ne consolidează poziția pe piața locală, drept unul dintre cel mai stabile grupuri financiare din regiune, cu o capitalizare foarte solidă și o lichiditate remarcabilă”, conchide László Wolf, Deputy CEO al OTP Bank.

 

 
OTP Bank România va demara un proces firesc de integrare, urmărind să asigure o tranziție lină pentru clienții Millennium Bank România, în conformitate cu preocuparea sa continuă de a livra produse și servicii de înaltă calitate, care a stat la baza activității băncii încă de la înființarea sa. Potrivit reprezentanților instituției, procesul de integrare va fi finalizat în decurs de 1 an.
Articol preluat integral de pe Imopedia.ro
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: