A9-a minune Audi. Probabil cea mai spectaculoasa masina construita vreodata. FOTO

29 noiembrie 2014, ora 21:15, in categoria Auto

A9-a minune Audi. Probabil cea mai spectaculoasa masina construita vreodata. FOTO

Masina este in aceeasi clasa cu Mercedes S Klasse si cu BMW Seria 7.

Articol preluat integral de pe www.incont.ro/auto. Conceptul se numeste Prologue, dar am spune ca e epilogul creatiei. Pentru ca nu vedem unde mai sus de atat s-ar mai putea duce Audi cu designul. Numele este explicat insa de comunicarea Audi. Asa vor arata generatiile pe care le vom construi de azi-incolo. In linia asta. Indiferent ca vorbim despre A1 sau despre A8.

Daca pentru unii pare un alt Audi, le propunem un exercitiu: sa omita sigla de pe grila. Atunci s-ar putea sa nu mai para chiar atat de Audi.

Conceptul a fost special scos pentru premiera de la Los Angeles, salon care a inceput in 21 noiembrie pentru public.

Prologue are 5.1 m lungime. Este cu 3 cm mai mic decat un A8 varianta normala, nealungita. Masina ramane insa in acelasi segment cu Seria 7 si S Klasse.

Farurile sunt standard cu tehnologie Matrix (laser; au diverse functii inteligente ca sa ajute cat mai mult soferul si sa incomodeze cat mai putin conducatorii masinilor de pe contrasens).

Ce mai vedem din prima este absenta manerelor pentru deschiderea usilor. Se deschid automat cand sesizeaza prezenta cheii aproape sau au pe ele niste celule invizibile si sensibile la atingere.

Inauntru arata multe peste tot ce am vazut pana azi. Totul este cu touch control, cu display-uri (plansa de bord se poate transforma intr-un display gigantic) si comunicarea cu instrumentele destepte se face verbal.

Telefoanele pasagerilor sunt sincronizate, se incarca wireless, primesc recomandari de puncte de interes cand sunt in aproapierea lor, iar soferul poate “vorbi” si se poate sfatui cu electronica masina oricand.

Functia “butler” (n.r. – majordom) recunoaste pasagerii dupa device-urile mobile si le corecteaza imediat pozitia in scaune dupa setarile personale. Butler stie chiar si ce muzica iti place si face tot posibilul sa-ti gaseasca stilul potrivit pe internet.

Motorul are 4 litri, este turbo si scoate 600 de cai putere. Are si o functie de overboost (supraalimentare cu putere) pe care soferul o poate folosi 15 secunde in depasiri sau oricand are nevoie.  La numai 1.980 de kg, masina prinde 100 km/h in 3.7 secunde.

Consumul conceptului testat e de 8.6 l / 100 km, care pentru o asemenea masina nu e deloc mult.  In SUA, la Los Angeles, Audi va vorbi mai multe despre proiectul de lansare al lui A9.

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: