18 destinaţii turistice exotice care par a fi de pe alte planete

17 iulie 2017, ora 08:30, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Turism international

V-aţi săturat de toate destinaţiile turistice clasice? Ei bine, în lume există locuri care par scoase din filmele SF şi de pe alte planete. Lista de mai jos arată destinaţii turistice unice.
Pamukkale, Turcia Terasele Pamukkale, în traducere Castelul de Bumbac, se află în provincia Denizli, din sud-vestul Turciei. Terasele de calcar sunt traversate de un pârâu de apă caldă, iar pe terase sunt acumulări de ape.

E supranumit Lacul Roz, datorită culorii sale. E la 30 de kilometri de capitala Dakar şi culoarea i se trage de la algele Dunaliella salina. Are o salinitate de 40% în unele locuri, ceea ce duce şi la posibilitatea de a sta la suprafaţă fără a înota. Înainte de a fi mutat în America de Sud, cunoscutul Raliu Dakar se termina aici.
Muntele Rorarima, Venezuela A fost descris pentru prima oară de exploratorul englez Walter Raleigh în 1596. E punct de frontieră între Venezuela, Brazilia şi Guyana. Muntele avea o însemnătate importantă pentru indigeni. Populaţiile Pemon şi Kapon consideră că muntele e vârful unui copac mitic, care conţinea toate fructele din lume.
SURSA: adevarul.ro                               AUTOR: Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: