Zece pasi pentru utilizarea in siguranta a telefonului mobil
4 martie 2015, ora 16:11, in categoria Sfaturi utile
1.Incercati sa limitati cat de mult puteti timpii convorbirilor telefonice. Reduceti la maxim timpul alocat folosirii telefonului mobil si incercati sa preluati doar cele mai necesare apeluri. Cercetarile au aratat ca si un apel scurt de circa doua minute, poate sa altereze pe timp de o ora activitatea electrica naturala a creierului.
2. Este indicat sa trimiteti informatii cu ajutorul SMS-urilor in locul unei convorbiri telefonice. Atentie insa, nu incercati sa le transmiteti cand sunteti la volanul masinii sau intreprindeti o activitate care va solicita intreaga atentie.
3.La achizitionarea unui aparat telefonic mobil, tineti cont intotdeauna ca puterea de emisie a acestuia sa fie cat mai mica.
4. Este indicat ca in timpul unei convorbiri telefonince sa va folositi castile sau difuzorul telefonului.Undele electromagnetice emise de telefon sunt absorbite de catre lobul temporal al creierului, zona ce are ca activitate auzul, formarea memoriei pe termen lung, vorbirea, vederea…asa ca sigur nu va doriti ca acestea sa va fie afectate.
5. O alta indicatie a specialistilor este aceea de a nu tine telefonul aproape de talie cand acesta este utilizat pentru ca in acele momente, emite si transmite unde electromagnetice care sunt absorbite de tesuturile moi ale corpului. Studiile facute, indica faptul ca barbatii care isi poarta mobilele in apropierea taliei, ar putea avea numarul de spermatozoizi micsorat cu o treime.
6. Un alt mod de a impiedica absorbtia de corp a undelor esta ca atunci cand folosesti telefonul fara casti, sa astepti sa se formeze conexiunea si apoi sa-l apropiati de ureche.
7. Evita utilizarea telefonului in incaperi sau spatii metalice inchise pentru ca din cauza ecranajului metalic, telefonul tinde sa utilizeze mai multa putere pentru a se conecta.
8. Atunci cand semnalul telefonului este redus la 1-2 bare, mai bine astepti pana intri in zona cu putere maxima si apoi folosesti telefonul pentru apeluri. Si in acest caz se presupune ca din cauza semnalului slab, telefonul utilizeaza mai multa putere pentru conectare.
9. Este indicat sa achizitionati un dispozitiv de protectie, validat stiintific, impotriva campurilor electromagnetice (CEM). Utilizand un astfel de dispozitiv , va veti intari campul bioenergetic si sistemul imunitar impotriva efectelor daunatoare ale CEM-urilor.
10. Si un sfat de final, incercati sa folositi o alimentatie adecvata prin suplimentarea acesteia cu antioxidanti, zinc, Ginbko Biloba…
Mai mult ca sigur sunt inca multe sfaturi de urmat atunci cand folosim aceste echipamente. Eu am facut aici doar o selectie a informatiilor pe care le-am gasit in diverse articole de pe internet si nici macar nu am atins subiectul, foarte important de altfel, ce se refera la protectia copiilor nostri atunci cand folosesc telefoanele mobile de la varste fragede.
Astept sa ma corectati acolo unde am dat o informatie gresita sau incompleta dar si mai mult imi doresc sa veniti cu informatii suplimentare pentru ca fiecare dintre noi sa stim exact ce trebuie facut cand, zilnic, folosim mult prea multe ore telefonul mobil.
Autor: Octavian Sandulescu