Uite cum găteşti corect peştele!

19 august 2018, ora 16:30, in categoria Sfaturi utile

 

Ce e mai bun și mai ușor pentru organism decât un prânz sau o cină cu preparate din pește? Dar, pentru ca mâncarea să fie și gustoasă și sănătoasă, trebuie să ții cont de câteva sfaturi.

Trebuie să știți că peştele este extrem de perisabil, iar dacă nu e depozitat în condiţii riguroase, se alterează. Iată de ce trebuie să țineți cont: ochii trebuie să fie limpezi şi bombaţi, corpul flexibil, să poată fi susţinut în mână, gura închisă, să nu prezinte miros de stricat, solzii să fie lucioşi şi bine fixaţi pe corp, muşchii fermi, bine atasaţi de oase, spinarea trebuie să fie elastică, branhiile trebuie să fie curate, roz sau roşii şi inodore. Apoi, trebuie să știți și cum să-l gătiți pentru a savura o cină ideală:

Folosește ulei potrivit. Înainte de a fi gătit, fileul de pește trebuie uns cu ulei de măsline extravirgin sau cu ulei de nucă de cocos. După ce l-ai preparat, poți să adaugi, pentru savoare, feliuțe de avocado sau nuci tocate mărunt.

Pune ierburi și condimente. Uitați câteva combinații: suc de lămâie proaspăt stors, coaja de lămâie, coriandru și piper negru; usturoi tocat, ghimbir ras proaspăt, turmenic măcinat și ardei roșu zdrobit; suc de lămâie, coajă de lămâie, usturoi tocat, pătrunjel și piper negru; mărar proaspăt, usturoi tocat, piper negru și piper roșu.

Adaugă alte legume. Peștele poate fi servit împreună cu legume delicioase, cum ar fi hummus, spanac, broccoli, linte condimentată, ciuperci sote, orez sălbatic sau piure de cartofi dulci.

Gătește-l la rece. Aproape orice fel de pește poate fi servit și rece, după ce a fiert. Foarte gustoase sunt salatele de pește cu legume, cu orez sălbatic sau cu castraveți murați.

Nu-l prăji. Nici un fel de pește nu este sănătos dacă-l prăjești, ci fiert, la cuptor sau la grătar.

 

SURSA: www.click.ro                          AUTOR:Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: