Tort de portocale
11 decembrie 2018, ora 14:30, in categoria Bucataria traditionala romaneasca
Ingrediente folosite
6 oua
250 g zahar farin
50 buc. nuci
2 portocale
1 lamaie
2 linguri cacao
1/2 l smantana pentru frisca
Mod de preparare
1. 2 porocale + lamaia se dau pe razatoare,
2. 50 de nuci se curata, se dau prin masina de nuci,se oparesc cu 7-8 lingurite de apa clocotita,
3. 6 galbenusuri se freaca cu 250 g zahar farin,
4. in galbenusuri se adauga p.1 si 2 +2 linguri cacao,
5. separat, albusurile se bat ca la bezea bine, si se mai adauga treptat 3-4 linguri zahar,
In crema de la galbenusuri se adauga cate o lingura doua de albus, mestecand de jos in sus pana se termina tot albusul,
O cratita de 2 Kg se unge cu ulei, se tapeteaza cu hartie de copt. Se pune toata compozitia, se da la cuptor, se tine 1 ora, (15min. la foc iute apoi la econom)
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din cratita usor, sa nu se sfarme.
Nu se mai taie, se garniseste cu frisca.
SURSA: retete-culinare.com AUTOR: Mihaela Dobrescu