Tort de portocale

11 decembrie 2018, ora 14:30, in categoria Bucataria traditionala romaneasca

 

 

 

Ingrediente folosite

6 oua

250 g zahar farin

50 buc. nuci

2 portocale

1 lamaie

2 linguri cacao

1/2 l smantana pentru frisca

Mod de preparare

1. 2 porocale + lamaia se dau pe razatoare,

2. 50 de nuci se curata, se dau prin masina de nuci,se oparesc cu 7-8 lingurite de apa clocotita,

3. 6 galbenusuri se freaca cu 250 g zahar farin,

4. in galbenusuri se adauga p.1 si 2 +2 linguri cacao,

5. separat, albusurile se bat ca la  bezea bine, si se mai adauga treptat 3-4 linguri zahar,

In crema de la galbenusuri se adauga  cate o lingura doua de albus, mestecand de jos in sus pana se termina tot albusul,

O cratita de 2 Kg se unge cu ulei, se tapeteaza cu hartie de copt. Se pune toata compozitia, se da la cuptor, se tine 1 ora, (15min. la foc iute apoi la econom)

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din cratita usor, sa nu se sfarme.

Nu se mai taie, se garniseste cu frisca.

 

 

 

SURSA: retete-culinare.com                                     AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: