Tocăniţă de pui
31 iulie 2015, ora 11:30, in categoria Sfaturi utile
Ingrediente
8 pulpe de pui(copanele)
3 cepe mari
2 ardei roşu
2 morcovi
4-5 roşii
2 linguri pastă de tomate
sare
piper
cimbru
busuioc
5 căţei de usturoi
Mod de preparare
Pulpele de pui se spală şi se şterg cu un prosop de bucătărie. În tigaie se adaugă ulei şi se prăjesc puţin pulpele pe amblele părţi. Se scot într-un vas şi se acoperă.
În tigaia care am prăjit pulpele adăugăm ceapa şi usturoiul tocat, lăsăm să se călească puţin, după care adăugăm morcovul dat prin razătoare, ardeiul tăiat felii, amestecăm continuu până se călesc puţin împreună. Adăugăm carnea, roşiile tocate, pasta de tomate, usturoiul şi apă cât să acopere legumele.
Fierbem la foc mic până scade sosul. Potrivim de sare şi piper după gust şi cine preferă şi cimbrul şi busuiocul, adaugă cât prefer.
Poftă bună!
Autor: Mihaela Dobrescu