Theodor Alexandrescu a trecut pe pozitia de CEO al MetLife Golf, cu sediul in Dubai, Emilia BUNEA preia conducerea METROPOLITAN Life Romania

19 iulie 2014, ora 22:00, in categoria Asigurari, Diverse, Evenimente, Financiare, Povesti de succes, Produse financiare, Top Leaderi

MetLife a numit-o pe Emilia BUNEA in functia de Chief Executive Officer al companiei de asigurari de viata METROPOLITAN Life, incepand cu 1 iulie 2014. Emilia BUNEA va prelua aceasta pozitie de la Theodor ALEXANDRESCU, care a condus cu succes operatiunile MetLife in Romania timp de noua ani.

Numirea Emiliei BUNEA este in curs de aprobare din partea autoritatilor locale.

Anterior acestei numiri, Emilia BUNEA (44 ani) a detinut functia de Chief Financial Officer la ING Group, segmentul ING Asigurari Europa, in sediul central din Amsterdam. Cariera sa la ING a inceput in anul 2007, in pozitia de CFO pentru operatiunile de asigurari de viata si pensii private, ulterior fiind desemnata Chief Executive Officer al ING Pensii. Anterior experientei in cadrul ING, Emilia BUNEA a ocupat pozitii ca Director General Adjunct si CFO la INTERAMERICAN Group in perioada 2000 – 2007 si roluri executive in cadrul companiilor Capital Securities si Comtel Rom.

Emilia BUNEA detine o certificare CFA (Chartered Financial Analyst) din partea CFA Institute U.S., un Executive MBA la Universitatea Washington, Seattle, si un BA in Inginerie Software la Facultatea de Automatica Bucuresti.

“Sunt onorata sa preiau aceasta provocare de a continua cresterea si dezvoltarea METROPOLITAN Life prin consolidarea pozitiei sale de lider in piata locala si orientarea catre nevoile clientilor. Principalul obiectiv ramane sa ne pastram promisiunea facuta clientilor de a-i sustine in a obtine mai mult de la viata”, a declarat Emilia BUNEA.

Theodor ALEXANDRESCU (44 ani), care a condus operatiunile METROPOLITAN Life din anul 2005, va trece pe pozitia de CEO al MetLife Golf, cu sediul in Dubai, compania fiind prezenta in cinci tari: Kuweit, Quatar, Bahrain, Oman si Emiratele Arabe Unite. Cariera sa la METROPOLITAN Life a inceput in anul 1999, cand s-a alaturat echipei in functia de Sales Manager, continuand cu pozitii in diferite arii, ca Chief Marketing Officer si Deputy Chief Executive Officer.

In aceasta perioada, Theodor ALEXANDRESCU a pus bazele companiei de pensii private in 2007, a dezvoltat si a condus METROPOLITAN Life catre pozitii de top in piata din Romania si a construit o echipa puternica de profesionisti si talente. Una dintre realizarile majore a fost integrarea fostei subsidiare romanesti a companiei britanice AVIVA, achizitionata in 2012, se arata in comunicatul companiei.

“Sunt incantat sa preiau un nou rol in cariera mea – provocarea si oportunitatea de a conduce operatiunile MetLife din zona Golf. Am incredere ca Emilia va continua cu succes planurile strategice de crestere ale METROPOLITAN Life, in directia atingerii obiectivului nostru de a deveni liderul pietei de asigurari de viata”, a declarat Theodor ALEXANDRESCU.

In prezent, prin filialele si companiile sale afiliate, MetLife detine pozitii de conducere in piete din Statele Unite, Japonia, America Latina, Asia, Europa si Orientul Mijlociu. METROPOLITAN Life in Romania ocupa locul 2 in piata de asigurari de viata, cu 16% cota de piata si are 2 milioane de clienti care beneficiaza de asigurari de viata sau pensii private obligatorii.

Felicitari Teo !!! Este un pas important in cariera unui om care si-a dedicat multi ani  pentru a gasi solutii profesioniste , viabile , in  piata asigurarilor  de viata din Romania.

Mult succes doamna Emilia, sunt constient ca aveti o misiune frumoasa , deloc usoara, de a continua ceea ce a fundamentat si consolidat  echipa nationala coordonata de Teo in industria asigurarilor  de viata din tara noastra!

 

SURSA : www.1asig.ro        AUTOR : Ninel Stama

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: