“Testament pentru Fuego” de Grigore Vieru, Restaurantul Taverna Romana – 28 august 2013. ”Dar din dar se face rai…”

14 februarie 2015, ora 21:30, in categoria Cultural, Evenimente, FUEGO, Sertarul cu creatii

 

 

Cand primim un dar, ne bucuram mult si pretuim enorm persona care ni-l ofera…darul, material vorbind, reprezinta oglinda care reflecta  zilnic chipul persoanei ce ne-a oferit acel dar.

Un telefon din partea lui Paul(Fuego), semnifica intotdeauna  pentru mine o candela aprinsa a prieteniei sincere.Asa se intampla si in 28 august 2013: ‘’Ninel, in aceasta seara la 19.30  vreau sa servim impreuna masa la Taverna Romana.Sunt cu mama si cu un prieten.Te rog sa nu imi spui ca ai treaba si ca nu poti ajunge, te astept !”

Am primit atunci un dar minunat, “Testament pentru Fuego “ de Grigore Vieru, o editie speciala  intr-o serie mica, impecabila realizare.

„Îmbrăţişându-l pe Vieru, Fuego a îmbrăţişat Basarabia, cea care, dupa plecarea Poetului la stele, l-a înfiat, la rându-i, cu tot cu cântecele sale, în care ea îşi regăseşte tot mai mult sufletul, în toată largheţea şi plinătatea, aşa cum i l-a dăruit Dumnezeu.Cântecele lui Fuego, pe versurile lui Vieru, lasă pe chipul ei o dâră luminoasă ca o lacrimă de copil.” (Acad. NICOLAE DABIJA)

 

Din ceruri, marele poet coboara la masa noastra si se strecoara in vocea lui Paul care recita din album…doar cateva clipe de liniste sunt suficiente pentru o ploaie de lacrimi.Am simtit atunci emotia comunicarii dintre marele artist si marele poet…dintre doua personalitati ale culturii neamului romanesc.

Cand am privit astazi darul de suflet, l-am vazut in oglinda prezentului pe bunul meu prieten Paul si l-am auzit pe Maestrul Grigore Vieru, recitand cu ecou din palma divina…

 

„De fapt, oamenii nu fac daruri, ei nu au de unde să facă daruri. Ei fac daruri din darul suprem pe care Dumnezeu l-a dat lor, darul vieţii. Totul decurge de la Dumnezeu.“

 „A şti să oferi mici daruri cu discreţie şi tact este un semn de nobleţe sufletească.“

 „Omul, care trăieşte mereu conştiinţa că existenţa sa şi tot ceea ce are aici, pe pământ, reprezintă daruri divine, devine el însuşi o fiinţă dăruitoare.“

 „Făcându-şi daruri unii altora, oamenii trebuie să gândească asupra faptului că în dar ei pun ceva din propria lor personalitate. Şi este de dorit să punem în ele dragoste, duhul cel bun din noi, nu interese ascunse, altfel, darul nu va mai fi dar, ci altceva.“

„Darul este o modalitate de a întreţine nişte prietenii sau frumuseţea relaţiilor dintre noi, pentru că darul este o formă de iubire faţă de cei care ne sunt dragi”

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: