Sunt sărac… Nu am…

20 octombrie 2020, ora 10:35, in categoria Multi Level Marketing

Unii dintre noi suntem în postura de a spune „Sunt sărac.. Nu am..” când cineva ne roagă să îi împrumutăm nişte bani sau ne arată un produs pe care ar vrea să i-l cumpărăm.

Ba chiar unii dintre noi ne gândim cu suspiciune la cineva care ne prezintă un MLM şi cu prima ocazie comentăm despre faptul că X a început să facă afaceri şi că vrea să ne amestece şi pe noi.

MLM-ul are menirea să ajute omul să câştige bani. Este o formă de antreprenoriat, nu este o ţeapă electorală, dar este ceva ce se realizează prin muncă susţinută, ceva foarte greu de găsit în zilele noastre.

Fiind o formă de antreprenoriat, MLM-ul trebuie privit la fel de serios ca un job clasic. Dar dacă e vorba să discutăm de jobul clasic şi de seriozitatea cu care este abordat, situaţia nu e nici pe departe mai roz.

Rata şomajului este în floare. La târgurile de cariere participă mii de candidaţi din toată ţara dintre care foarte puţini se aleg cu un contract. Situaţia este dezastruoasă atât pentru candidaţii respinşi cât şi pentru unele dintre companiile care ajung să angajeze oameni slabi pregătiţi pentru că sunt singurii care acceptă postul.

Asta pentru că fie oamenii care ar fi potriviţi cer salarii mult prea mari decât li se cuvin sau decât firmele pot asigura, fie candidaţii au studii incomplete sau sunt inadecvaţi pentru postul în cauză dar sunt singurii care acceptă salariul şi deci sunt angajaţi. Mai sunt excepţii şi vreau să cred că nu sunt atât de puţine pe cât bănuiesc.

Atitudinea „nu am job şi nu mă dau jos din pat pentru mai puţin de XYZ pe lună” duce în continuare la starea de a nu avea altele. Şi totuşi dacă ar începe oamenii să meargă şi la joburile care aduc mai puţin de XYZ pe lună, să facă acest efort de a se da jos din pat, poate că lucrurile s-ar mai mişca un pic.

Părerea mea e că angajamentul pentru antreprenoriat nu depinde de statutul de am/n-am timp sau am/n-am bani ci de a avea voinţă şi asumare a responsabilităţii aşa şi cum acceptarea unui job tradiţional care plăteşte mai puţin decât am dori ţine de voinţă şi asumare a responsabilităţii.

S-a gândit cineva să se implice în cadrul firmei la care lucrează în aşa fel încât să îi crească vânzările? Tot un fel de MLM este şi jobul tradiţional. Asta deoarece are la bază un proces de vânzare cumpărare, fie că e vorba de servicii sau de bunuri şi produse.

*Acest articol nu este menit să convingă lumea să se apuce de MLM-uri, ci este scris pentru ca oamenii să înţeleagă beneficiile unei deschideri către informaţiile pe care le pot afla de la oameni cu experinţă, care au pornit de jos, mult mai jos decât unii îşi pot imagina şi au ajuns mult mai sus decât mulţi ne putem închipui.

Acest lucru se datorează ambiţiei, responsabilităţii şi voinţei de care au dat dovadă acei oameni. Oamenii de succes ar fi avut succes în orice activitate pe care şi-ar fi propus-o datorită calităţilor lor. Iar aceste calităţi nu sunt ceva ce se câştigă la loto ci se cultivă prin muncă şi învăţare asiduă.

Autor: Maria Ştefanian

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: