SUCUL DE CARTOFI

19 februarie 2018, ora 19:38, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Sanatate, Sanatate, Sfaturi utile

SUCUL DE CARTOFI – 15 beneficii extraordinare, la care nu te-ai fi asteptat

Banal si ieftin, dar miraculos! Sucul de cartofi cruzi este cu adevarat o licoare extraordinara si are proprietati vindecatoare deosebite. Sucul de cartofi cruzi este util indeosebi in tratarea gastritei, a colitei si a ulcerelor gastro

Legenda spune ca in timpul primului razboi mondial un grup de soldati germani infometati au fost constransi sa traiasca mancand doar cartofi cruzi… Iar concluzia la care s-a ajuns ulterior este uimitoare: se pare ca soldatii care sufereau de afectiuni gastrice s-au vindecat in mod miraculos. Mai tarziu, dupa razboi, medicul J. F. Magerl a inceput sa trateze pacientii suferinzi de aceste afectiuni cu suc de cartofi cruzi. Se pare ca dupa o perioada de 10 zile de tratament, simptomele s-au retras in cazul majoritatii dintre pacienti. Indiferent ca acestea sunt doar niste legende populare sau nu, un lucru este sigur: sucul de cartofi cruzi este un remediu naturist excelent cu proprietati deosebite!

SUCUL DE CARTOFI CRUZI: 15 BENEFICII DEOSEBITE

Sucul de cartofi cruzi are proprietati vindecatoare si antiacide, ceea ce il face eficient in tratarea gastritei, a colitei, a ulcerelor gastrice si intestinale. In cazul acestor afectiuni, este recomandat a se consuma jumatate de pahar de suc proaspat de cartofi cruzi de 3 ori pe zi, timp de o luna. In aceste afectiuni, cei mai indicati sunt cartofii rosii. Sucul de cartofi are totodata efecte benefice si in cazul ulcerelor la stomac, a ulcerului duodenal sau a ulcerului peptic. In cazul celui din urma, sucul de cartofi poate fi consumat ca atare sau in combinatie cu suc proaspat de morcov. Ceaiul de salvie, urzica, studenita poate ajuta si el.

 

Pe langa faimosii carbohidrati pe care ii contin, cartofii se pot lauda cu o compozitie chimica complexa si interesanta. Regasim in compozitia lor cantitati semnificative de betacaroten, vitamina A, vitamina C, vitamine din complexul B (B1, B2, B6, acid folic). Stiati spre exemplu ca un singur cartof furnizeaza aproape jumatate din cantitatea zilnica recomandata de vitamina C si vitamina B6 si 18% din necesarul zilnic de fier si vitamina B3? Pe langa acestea, cartoful mai contine si potasiu, calciu, fier, mangan, fosfor, sulf, cupru, dar si fibre si proteine.

Deoarece cartoful se numara printre cele mai alcaline alimente, sucul de cartofi cruzi poate fi de folos in neutralizarea acidului din stomac, ajutand totodata la calmarea durerilor de stomac. In plus, sucul de cartofi este util si in reducerea inflamatiei gastrointestinale. Pentru tratarea acestei afectiuni, consuma zilnic 3 linguri de suc de cartofi cu jumatate de ora inainte de mesele principale.

Gratie continutului sau bogat in minerale, potasiu si sare organic, cartoful poate fi considerat pe buna dreptate unul dintre cele mai bune alimente antiinflamatorii. De aceea, sucul de cartofi cruzi, consumat frecvent, poate fi folosit in tratarea reumatismului sau a artritei, ambele boli inflamatorii, dar si a gutei, a bolii lumbago, a durerilor articulare sau a durerilor de spate. Sucul actioneaza ca un bun antiinflamator si reduce prin dizolvare depozitele excesive de acid uric din articulatii. Pentru rezultate optime, incearca sa consumi sucul de cartofi cruzi dimineata, inainte de a servi micul dejun. Il poti consuma si alaturi de o infuzie facute din plante precum salvie, urzica, usturoi, catusnica etc.

Sucul de cartofi este un remediu natural ce actioneaza benefic asupra sistemului digestiv al organismului, favorizand o buna functionare a sa. Totodata, sucul de cartofi este folosit drept un remediu eficient impotriva anumitor afectiuni digestive precum constipatia.

Sucul de cartofi cruzi favorizeaza inmultirea bacteriilor bune din tractul digestiv, ajutand totodata si la prevenirea procesului de fermentare din intestine.

 

Foto homepage: Suc de cartofi, Shutterstock

SURSA:www.kudika.ro                                    AUTOR:Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: