Sfecla roșie – beneficii pentru sănătate

24 ianuarie 2020, ora 06:34, in categoria Sanatate

Sfecla roșie are în compoziție multe substanțe nutritive precum vitamina A, vitamina C, sodiu, calciu, cupru, potasiu. În salatele de crudități sfecla poate fi asociată cu morcov, țelina, pătrunjel, salata verde.
Sfecla roșie nu ar trebui să lipsească din meniul tău pentru că are în compoziţie multe substanţe nutritive precum vitamina A, vitamina C, calciu, cupru, potasiu. Betacianina, substanta care îi dă culoarea roşie sfeclei, are proprietatea de a combate cancerul.
Salata de sfeclă roşie previne tulburările digestive precum gastrita, balonare, etc.

 

Sfecla roșie – beneficii pentru sănătate

Sfecla roșie este un excelent remediu pentru persoanele anemice. Aceasta conține fier dar și substanțe nutritive care reușesc să alunge oboseala și cresc pofta de mâncare.

Reglează tensiunea arterială

Sfecla roșie reglează tensiunea arterială și este benefică celor care au probleme cardiovasculare. Numeroase studii au arătat că sucul de sfeclă roșie poate să scadă nivelul de colesterol în exces.

Previne cancerul

Cercetări recente au arătat că persoanele care consumă regulat suc de sfeclă roșie prezintă un risc scăzut de a suferi de cancer de colon.

Îmbunătățește capacitatea de efort fizic

Scade tensiunea arterială, fiind perfectă pentru cei care fac eforturi intense si de lungă durată. Sportivii de performanţă ar trebui să consume această legumă deoarece îi ajută să se antreneze mai mult.

Te scapă de depresie

Nu în cele din urmă, aceasta legumă, grație betacianinei conținute, ameliorează depresia şi relaxează mintea.

Protejează ficatul
Afecţiunile hepatice pot fi ameliorate prin consumul de sfeclă roşie, ficatul gras (steatoza hepatică), ficatul obosit, ficatul leneş sau chiar în stările infecţioase precum hepatite sfecla roşie ajută la îmbunătăţirea metabolismului celular şi prelungeşte viaţa hepatocitelor (celule hepatice).
Serveşte la prânz sau la cină o supă cremă de sfeclă rosie, plină de vitamine şi minerale, care te va atrage prin culoare şi aromă!

Dacă vă plac foarte mult supele de legume, vă propunem să incercați rețeta noastră de supă cremă de sfeclă rosie. Supa se poate servi simplă sau cu crutoane. Iată care este modalitatea de preparare a acestei supe!

Sfecla roșie conține vitamine, minerale si substanțe active care luptă împotriva anemiei. Crudă sau fiartă, sfecla roșie ajută și la vindecarea diferitelor afecţiuni ale aparatului respirator şi ameliorează afecţiunile hepatice.

În salatele de crudități poate fi asociată cu morcov, țelină, pătrunjel, salata verde.

 

Iată care sunt ingredientele necesare pentru supa de sfeclă roşie:

- 2 sfecle roșii;
- 1 morcov;
- 2 cartofi;
- 1 țelină;
- 1 ceapă;
- 1 cub de unt;
- sare şi piper.

Supa cremă de sfeclă roșie – modalitate de preparare:

1. Se curață legumele, se taie cubulețe şi se pun la fiert. După ce s-au fiert, se introduc în blender şi se mixează câteva secunde pană se obţine o cremă fină.

2. Se adaugă cubul de unt, apoi se pune în supă piureul de legume.

Supa cremă de sfeclă roșie se potrivește de sare şi piper şi se servește simplă sau cu crutoane.

Încerca-ți această supă revigorantă şi plină de vitamine!

Poftă bună!

Sursa:

EVZ.ro
suntfericita.ro

 

Autor : Pătrana Flavia

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: