Sfaturi despre sanatate de prin lume adunate!

9 octombrie 2018, ora 12:40, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Sanatate, Sfaturi utile

 

 

 

Daca vrei sa fii sanatoasa, nu trebuie decat sa urmezi cateva sfaturi din strabuni. Iata cateva sfaturi despre sanatate de prin lume adunate!

Ceai verde

Chinezii recomanda consumarea ceaiului verde pentru o sanatate de fier. Ceaiul are  un continut ridicat de antioxidanti, care inhiba formarea si dezvoltarea celulelor canceroase. Stiai ca China este tara care numara cele mai multe persoane trecute de 100 de ani?

Miere si polen

Un studiu realizat recent arata ca mierea si polenul actioneaza pozitiv asupra colesterolului si a trigliceridelor. O lingurita de miere si una de polen consumate in fiecare zi iti va creste speranta de viata.

Usturoi

Usturoiul este un adevarat medicament. Are o multime de efecte benefice asupra organismului, dintre care cea mai importanta este reducerea tensiunii arteriale. Chiar daca are un miros neplacut, este bine sa consumi in fiecare zi usturoi.

Somnul de frumusete

Cercetatorii din Boston au descoperit ca un somn de 30 de minute, in mijlocul zilei, ne sporeste capacitatea de memorie si concentrare. In plus, femeile se simt mult mai odihnite dupa o astfel de siesta si declara ca ridurile sunt mai putin vizibile.

Ciocolata

Cercetatorii din Marea Britanie au realizat un studiu pe 8.000 de subiecti si au demonstrat faptul ca cei care consumau ciocolata (1-3 tableta pe luna) aveau un risc de mortalitate cu 36% mai scazut decat in cazul subientilor care nu consumau deloc ciocolata.

Banane si mere

Exista o zicala cum ca “Un mar pe zi tine doctorul departe”. Ei bine, la fel am putea spune si despre banane, care ofera 400 mg de potasiu si reduce cu 40% riscul unui atac de cord. Merele scad cu 30% sansele unei boli cardiace.

Desert antiimbatranire

Ia 2 pumni de fructe rosii (cirese, capsuni, zmeura, coacaze, etc.) si stropeste-le cu putin lapte acru. Adauga si o lingurita de miere si ai cel mai sanatos desert, plin cu flavonoide, un puternic antioxidant.

 

 

SURSA:reginele.ro                                             AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: