Rulada de post

24 martie 2014, ora 00:32, in categoria Sfaturi utile

Ingrediente
Miere – 4 linguriţe
Ulei de floarea soarelui – 4 linguri
Bicarbonat – un vârf de cuţit
Apă minerală – 1 pahar mare
Făină – 400 g
Sare – 1 praf
Gem – (orice fel; dar să nu fie prea moale)
Zahăr vanilat – 2 pliculeţe
Nuci măcinate – 200 g
Esenţă de rom – 1 linguriţă
Zahăr pudră – 150 g

Mod de preparare
Freci mierea cu uleiul, pus picătură cu picătură, se adaugă sarea şi un vârf de cuţit de bicarbonat dizolvat în esenţă de rom. Adaugi apa minerală şi făină cât cuprinde pentru a obţine o cocă potrivit de moale. Întinzi 4 foi. Fiecare foaie întinsă o ungi cu gem, presari nucă măcinată amestecată cu zahăr vanilat, apoi rulezi.
Coci cele 4 foi în tava unsă şi tapetată cu făină, la foc potrivit, timp de 40 de minute. Când s-au copt foile, presari zahăr pudră, laşi la răcit şi, când s-a răcit, tai rulada felioare cam de 2 cm lăţime. Seamănă cu nişte melci. Este o ruladă gustoasă, dar şi săţioasă, datorită nucilor din compoziţie.

Poftă bună!

Autor: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: