Rich DeVos, printre miliardarii prezentați de Forbes. Află la cât se ridică averea miliardarilor lumii

11 iulie 2014, ora 06:30, in categoria Diverse, Financiare, Imobiliare, Povesti de succes

 

 

 

1645 de persoane apar anul acesta în Lista miliardarilor lumii întocmită de Forbes. Printre aceștia se numără și Rich DeVos, co-fondator al Amway, pe poziția 196, cu o avere estimată de 6,9 miliarde de dolari. În vârstă de 88 de ani, Rich DeVos este și deținătorul echipei Orlando Magic din NBA, însă cea mai mare parte a averii se datorează companiei Amway fondate în 1959 împreună cu prietenul său de o viață, Jay Van Andel  (care a încetat din viață în 2004).  Compania Amway a raportat în 2013 vânzări de 11,9 miliarde de dolari, în creștere cu 500 de milioane de dolari față de anul precedent.

Iată și alte cifre! Forbes a raportat că averea miliardarilor lumii a crescut cu un trilion (1000 de miliarde) de dolari, la 6400 miliarde de dolari.

Anul acesta în topul mondial realizat de Forbes și-au făcut apariția pentru prima dată un număr record de 268 de persoane, printre care și 42 de femei, acest număr reprezentând la rândul lui încă un record. Domeniile din care și-au făcut banii miliardarii acoperă o plajă foarte largă, de la social media în Silicon Valley, scrie Forbes, până la imobiliare în China, modă în Nigeria și orice combinație între acestea. Cei mai mulți noi miliardari – 50 – sunt din SUA, pe locul 2 urmând China (37), urmate de Germania (26) și Brazilia (23). În total averea miliardarilor nou intrați în top se ridică la 510 miliarde de dolari – echivalentul aproximativ al PIB-ului Norvegiei – ceea ce reprezintă… un alt record. Cine spunea că e criză?

SURSA: Forbes, MLMnews.opv.ro                   AUTOR : NINEL STAMA

Foto: Mlive.com

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: