REȚETĂ PAȘTE: Ciorbă ardelenească de miel

15 aprilie 2017, ora 07:30, in categoria Bucataria traditionala romaneasca, MIHAELA DOBRESCU

 

Se spune că ardelenii sunt maeștri în bucătărie. Drept urmare, vă oferim o rețetă ideală de ciorbă din miel, numai bună pentru masa de Paște.

Dacă vrei să-i impresionezi pe cei dragi cu o ciorbă delicioasă, îți sugerăm să încerci varianta ardelenească de ciorbă de miel.

Iată de ce ai nevoie: 3 morcovi, 2-3 cepe, 3 rădăcini de păstârnac, 1 țelină, 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură de leuștean, 1 kilogram carne miel, 1 pahar orez, 2 gălbenușuri, 2 foi dafin, smântână, piper, sare.

Cum o prepari? Pentru început, taie mărunt ceapa, dă morcovii pe răzătoare și călește carnea de miel cu puțin ulei. Adaugă aproape 3 litri de apă, iar când carnea este aproape fiartă, adaugă țelina tocată mărunt, păstârnacul tăiat cuburi și orezul. Completează cu apă dacă este necesar.

sursa foto retete.unica.ro

După ce au fiert toate bine, adaugă condimentele, foile de dafin și gălbenușurile frecate în prealabil cu smântână. La final, ciorba de miel se servește garnisită cu verdeața tocată mărunt.

Poftă bună!

 

 

SURSA: teotrandafir.com                                        AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: