Reteta Ciorba de Vacuta

17 iulie 2020, ora 12:14, in categoria Bucataria traditionala romaneasca, Diverse, MIHAELA DOBRESCU, Sfaturi utile

 

 

Ingrediente

1 kg carne de vita mai tanara (cu os, sau coaste), 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 pastarnac, 1 telina, 2 cepe, 1/4 varza alba cruda, 2 cartofi, 3 rosii coapte, o mana de fasole pastai, 1 legatura patrunjel, leustean, sare, 1 l bors.

Mod de preparare:

Carnea se spala si se taie in bucati si se pune la fiert in 2,5 l apa rece. Cand incepe sa clocoteasca, se curata spuma (de cateva ori), apoi se pune sare.

Separat, zarzavatul se curata, se spala si se rade pe razatoarea mare. Pastaile de fasole se rup in 2-3 bucati, varza se toaca fideluta, cartofii se curata de coaja si se taie in cubulete nu prea mari, iar rosiile se curata de coaja si se taie marunt. In ciorba se adauga zarzavatul ras, apoi dupa un timp (cam 30 de minute) se adauga fasolea, ceapa taiata marunt, cartofii si rosiile.

Cand ciorba este aproape gata, se adauga borsul (fiert separat si curatat de spuma), si verdeata taiata marunt (patrunjelul si leusteanul). Daca ciorba nu este suficient de acra, se acreste suplimentar cu sare de lamaie sau cu otet.

 

SURSA: magiagustului.ro                        Autor: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: