Preparate traditionale romanesti specifice sarbatorilor de iarna:Piftie

30 decembrie 2016, ora 10:00, in categoria Bucataria traditionala romaneasca

 

Ingrediente

  • 1/2 cap de porc
  • 2 picioare de porc
  • 500 g carne macra de porc
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 radacina ‘elina
  • 1 radacina pastârnac
  • 2 foi dafin
  • 10 catei usturoi
  • sare

Preparare

Învaţă să faci o piftie delicioasă după această reţetă simplă!

1.    Capul de porc şi picioarele se spala foarte bine si se pârlesc la flacara aragazului.  Apoi se pun la fiert în apa rece, cu sare, alaturi de carne. Se ia spuma ori de câte ori se formeaza si se adauga apoi legumele si foile de dafin.

2.    Se lasa la fiert la foc mic aproximativ 4 ore, pâna ce carnea cade de pe oase.  Între timp, se piseaza usturoiul.

3.    Carnea fiarta se curaţa de pe oase si se repartizeaza în boluri. Zeama în care au fiert ingredientele se strecoara si se amesteca apoi cu usturoiul pisat. Se lasa 15 minute si apoi se strecoara din nou si se toarna peste carnea din boluri.

4.    Se dau la rece de pe o zi pe alta.

SURSA:retete.unica.ro                                AUTOR: Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: