Preparate traditionale romanesti specifice sarbatorilor de iarna: Ciorba de perisoare

28 decembrie 2016, ora 10:30, in categoria Bucataria traditionala romaneasca, Sfaturi utile

 

 

Ciorbita de perisoare , cred ca este cea mai cautata cand avem pofta de ceva cald pentru sezonul rece.Sper sa va placa reteta aceasta pur romaneasca, traditionala de la bunica.
Rosii- 2 buc, Carne tocata- 300 gr, ardei gras- 1 buc, Smantana- 200 gr, Cartofi- 2 buc, Apa- 2 litri, Morcov- 1 buc, Ceapa- 2 medii, Ou- 1, Bors- 1 litru, Paine alba- 1 felie inmuiata, Orez- 60 gr, Sare- dupa gust, Piper, Patrunjel verde,  1 legatura marar verde, leustean verde
Ceapa, rosiile si ardeiul gras se toaca marunt, morcovul si patrunjelul se rad si se pun la fiert in apa clocotita. Dupa circa 10 minute se adauga si cartofii taiati cuburi mici. Carnea data prin masina de tocat sau daca este deja tocata se framanta bine si se amesteca cu paine, orez, ou, patrunjel, marar, sare, piper. Se fac perisoare mici care se rotunjesc in palma umezita cu putina apa in prealabil, si se pun  la fiert in supa, la foc mic.
Cand perisoarele sunt facute, se adauga borsul clocotit separat. Se presara leustean si se mai clocoteste 2-3 minute.
Se serveste cu smantana.
Pofta buna!
SURSA: BUNICA                                                          AUTOR: Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: