Prăjitura Casablanca

21 iulie 2014, ora 21:17, in categoria Sfaturi utile

Ingrediente
Blat:
9 albuşuri
225 g zahăr
75 g mac
3 linguri nucă de cocos
4,5 linguri făină
3/4 linguriţă praf de copt

Crema:
9 gălbenuşuri
12 linguri de zahăr
4,5 linguri amidon
330 ml lapte
200 g unt (la temperatura camerei)
100 g margarină Unirea (la temperatura camerei)
esenţa vanilie
250 g biscuiţi

Sirop:
150 g zahăr
150 ml apă
1 lingură coniac sau esenţă de rom

Glazura:
150 g ciocolată neagră
150 ml frişcă lichidă
75 g unt

Mod de preparare:
Blat: Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul treptat, până când spuma devine lucioasă că pentru bezea. Se pune macul şi nucs de cocos şi se omogenizează, după care se cerne peste compoziţie făina amestecată cu praful de copt şi se încorporează uşor. Tapetăm tava cu hârtie de copt, turnăm compoziţia şi dăm la cuptor la foc mic până se rumeneşte puţin.

Crema: Gălbenuşurile se mixează împreună cu 9 linguri de zahăr până se albesc puţin, apoi adăugăm amidonul. Mixăm în continuare şi adăugăm laptele rece puţin câte puţin. Mai mixăm puţin, după care punem pe foc mic şi amestecăm până se îngroaşă crema. Lăsăm la răcit. Untul, margarina şi cele 3 linguri de zahăr se mixează împreună cu esenţa de vanilie şi adăugăm puţin câte puţin din crema răcită până când o încorporăm pe toată.

Sirop: Se caramelizează zahărul, apoi se adaugă apa şi se lasă la răcit amestecând din când în când pentru a se topi caramelul. După ce s-a topit se adaugă coniacul.

Glazura: Ciocolata tăiată mărunt se pune pe foc mic împreună cu frişca şi untul şi se amestecă până se topeşte ciocolata. Se dă deoparte până ajunge la consistenţa unei smântâni.

Asamblare: Blat, crema, biscuiţii însiropaţi, glazura. Se dă la rece, apoi se taie şi se serveşte.

Poftă bună!

AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: