Prăjitură Adriana
23 iulie 2022, ora 10:01, in categoria Diverse
Ingrediente:
8 ouă
7 linguri apă
7 linguri ulei
1 cană şi jumătate faină
1 cană şi jumătate zahăr
1 praf de copt
zahăr vanilat
2 linguri cacao
Se separă ouăle, se bate albuşul spumă bine, se pune zahărul cu apă la foc mic până se face sirop, apoi se toarnă fierbinte peste albuş bătând cu mixerul cam 1 minut, peste se pune uleiul şi se bate, se pun gălbenuşurile şi se bat, apoi praful de copt dizolvat şi făina amestecând până se omogenizează.
Se unge o formă cu unt sau margarină şi se toarnă compoziţia, se coace la foc potrivit 40-45 minute. (pentru blat de cacao se adăugă în compoziţie 2-3 linguri cacao).
Ingrediente pentru cremă:
500 ml lapte
8 linguri de zahăr
2 linguri cacao
6 linguri făină
250 g margarină sau unt
Mod de preparare – crema:
Încălzim puţin laptele şi jumătate din el se adăugă peste cacao, faină, zahăr şi amestecăm cu un tel. Adăugăm şi restul de lapte.Punem pe foc mic şi amestecăm bine până se îngroaşă.
Dăm crema la o parte de pe foc şi adăugăm margarina şi amestecăm până se încorporează.
Lăsăm crema să se răcească şi punem esenţa de rom.
Împărţim crema în 4 părţi egale pe care o distribuim între foi, inclusiv deasupra. Blaturile se însiropează înainte de a adăuga crema.
Dăm prăjitura la rece, a doua zi o porţionăm.
Se poate servi cu dulceaţă de coacăze negre.
Poftă bună!
Autor: Mihaela Dobrescu